Enric Badia, del Forn Elias de Barcelona, i Marta San José guanyen el segon premi al millor pa del món

El certamen, fet a Nantes, els ha guardonat amb la millor peça artística · Actualment, al forn hi treballa la quarta generació de la família

VilaWeb
Redacció
21.10.2021 - 08:51
Actualització: 21.10.2021 - 10:51

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

El Forn Elias, situat al barri del Camp de l’Arpa de Barcelona, ha estat proclamat subcampió del món al Campionat Mundial de Pa fet aquesta setmana a Nantes, a l’estat francès. Concretament, Enric Badia, fill de la propietària del forn, Anna Elias, es va entrenar durant uns quants mesos a la Baking School Barcelona de Sabadell per competir en el certamen que acull desenes de països d’arreu del món.

https://www.instagram.com/p/CVPZHJnoFFE/?utm_source=ig_web_copy_link

En declaracions a VilaWeb, Anna diu que el seu fill –que encara és a Nantes– està molt emocionat d’haver aconseguit la segona posició, després del Japó, en una competició tan prestigiosa i exigent. “És un concurs duríssim, en què la normativa també és exigent. El meu fill feia mesos que es preparava amb la Marta San José, i el director del màster que els dos havien cursat, Yohan Ferrant”. De fet, va ser Ferrant qui va animar-los a participar en el concurs, en què van haver de fer una dotzena d’elaboracions com un croissant o una peça farcida, entre més pans. San José és l’alumna amb la millor nota de la segona edició del màster i Badia ho és de la primera. La peça artística que va presentar l’equip va voler retre homenatge al forner Eduard Crespo, que es va morir el mes d’agost proppassat.

Forn centenari

Fa més de cent anys que Jaume Elias i Eulàlia Brosa van quedar-se el forn quan  es va jubilar l’antic propietari. Segons que explica la família, aleshores en Jaume repartia el pa en un carro tirat per un cavall. Ara per ara, hi treballa la quarta generació de la família Elias, que vol mantenir el llegat familiar i fa servir el mateix mètode tradicional d’elaboració del pa.

Més notícies

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €