El festival Barnasants i el Consell de Formentera han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per la projecció i difusió de la realitat cultural i mediambiental de l’illa a la resta del domini lingüístic català. L’acord es materialitzarà amb l’organització del Projecte cultural Barnasants a l’illa de Formentera i la programació d’artistes formenterers al Barnasants l’any 2019. Formentera es converteix així en la primera illa de les Balears en adherir-se al Barnasants “amb l’objectiu de crear una xarxa de la cultura d’autor del domini lingüístic català que ofereixi a l’illa una proposta cultural i de llengua, especialment entre les generacions més joves i els artistes locals”.

De cara a l’hivern i primavera del 2019, les propostes del Barnasants a Formentera es traduiran en dos concerts durant els mesos de febrer i abril. D’altra banda, la cantautora formenterera Maria José Cardona serà l’encarregada de representar l’illa en l’edició del festival a Barcelona.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció per la rúbrica d’un acord que “permetrà que Formentera pugui gaudir de dues de les actuacions d’aquest festival i que, d’altra banda, la nostra cultura musical sigui representada i escoltada als escenaris de Barcelona”.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb