La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, s’ha mostrat optimista de cara al referèndum, i ha apuntat que confia en una bona participació. En una entrevista a ‘El matí de l’estiu’ de Catalunya Ràdio, Forcadell ha insistit que els ciutadans de Catalunya podran votar l’1-O, i que els ‘entrebancs’ que hi haurà ‘no seran insalvables’. Segons ha reiterat, el president, Carles Puigdemont, i el vice-president, Oriol Junqueras, ja sabien que es trobarien amb obstacles, sobretot per part de l’estat espanyol, però ha asseverat que les ‘moltíssimes pedres al camí’ es podran superar. Així mateix, Forcadell ha assegurat que els comuns, ‘entre les urnes o les amenaces, sempre tiraran la democràcia’.

La presidenta parlamentària també ha constatat que el referèndum es farà i que se n’aplicarà el resultat. ‘La gent farà que sigui vinculant, perquè el referèndum depassa els partits’, ha manifestat Forcadell, que ha apuntat que la societat està ‘cohesionada’ i que, per tant, ‘no es trencarà’.

Causa contra la Mesa del Parlament
Pel que fa a la causa oberta contra ella i els membres sobiranistes de la mesa per haver permès un debat sobre el referèndum, la presidenta del parlament ha dit que no perd ‘ni un segon’ en pensa si la poden inhabilitar o no. Tal i com ha comentat, la querella no la farà ‘apartar-me ni un mil·límetre del que crec que he de fer’. Forcadell, que ha sentenciat que la mesa continuarà fent la seva feina, ha insistit que no s’actuarà com a ‘òrgan censor’ i que no es permetrà, en aquest sentit, que la censura arribi al parlament.

Canvis al govern
Finalment, i sobre els nous consellers que han entrat al govern, Forcadell s’ha mostrat convençuda que els canvis s’han d’entendre com ‘una manera d’enfortir l’1-O’. ‘El president es va comprometre amb el referèndum, i entenc que l’ha volgut reforçar. Tot el que serveixi per enfortir-lo és positiu’, ha conclòs.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]