La junta directiva de Foment del Treball no ha aprovat la proposta que ha fet avui el president de l’entitat, Joaquim Gay de Montellà, d’expulsar la patronal vallesana Cecot pel període d’un any, fins a les eleccions de Foment. Les dues organitzacions han acordat de formar una comissió de sis membres (tres de Foment i tres de la Cecot) que estudiarà una solució d’aquest conflicte, que ja fa un any que dura.

Gay de Montellà havia proposat d’expulsar la Cecot. Aquest matí ja ha rebaixat la proposta i ha suggerit una suspensió per un any fins després de les eleccions. Aquesta proposta ha sorprès tothom, perquè la setmana passada Antoni Abad, president de la Cecot, va anunciar que es volia presentar per presidir Foment a les eleccions, de manera que l’acció de Gay de Montellà s’ha interpretat com una maniobra contra aquesta pretensió d’Abad. Finalment, la junta de Foment ha optat per una via de resolució i entesa amb la Cecot, que, malgrat tot, té un expedient obert per haver superat la limitació territorial de les seves accions.

Segons un comunicat de Foment, ara la Cecot té trenta dies per a avaluar la situació en aquesta comissió, però si ‘no rectifica’ l’abast territorial de la seva activitat la junta directiva de Foment pot decidir de donar-la de baixa de l’organització.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.