La Fiscalia Superior de Catalunya ha decidit d’arxivar la investigació contra els Mossos d’Esquadra per identificar catorze persones que van retirar llaços grocs i altres símbols independentistes a l’agost a Tivissa, Vandellós i Móra la Nova. Considera que aquestes fets no mereixen un procés penal, tot i que critica durament l’actuació policial i la política comunicativa del Departament d’Interior.

Sí que remet a la Fiscalia de Tarragona la filtració d’unes imatges de material intervingut, un fet ‘objectivament greu’. Eren uns mapes que portaven les persones identificades i que van circular per Twitter. Fiscalia apunta que ‘no hi ha dubte que aquesta filtració necessàriament va ser realitzada o propiciada per funcionaris del cos adscrits a la comissaria de Móra d’Ebre’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb