trapero

El fiscal de l’Audiència espanyola, Pedro Rubira, ha posat en dubte que els tribunals puguin jutjar la causa per rebel·lió i sedició contra la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Segons el representant del ministeri públic espanyol, cal ‘imparcialitat’ per a tractar els fets i s’ha preguntat: ‘Pot haver-hi imparcialitat i serenitat si la causa de rebel·lió i sedició s’envia a Catalunya?’

Trapero es desmarca de la cúpula dels Mossos i no qüestiona la competència de l’Audiència espanyola 

Rubira ha defensat que l’Audiència espanyola és el tribunal competent per a jutjar la causa contra la cúpula dels Mossos perquè el 20-S i l’1-O van ser fets que van afectar la forma de govern de l’estat espanyol. En aquest sentit, el fiscal s’ha oposat a la petició de les defenses de Cèsar Puig i Pere Soler perquè la causa passi a mans de l’Audiència de Barcelona o un jutjat ordinari de la ciutat.

‘Com no afectarà quan es vol formar una república independent a través d’un referèndum il·legal? Com no serà competent davant d’aquests fets gravíssims?’, ha conclòs el representant del ministeri públic.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb