trapero

El fiscal de l’Audiència espanyola, Pedro Rubira, ha posat en dubte que els tribunals puguin jutjar la causa per rebel·lió i sedició contra la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Segons el representant del ministeri públic espanyol, cal ‘imparcialitat’ per a tractar els fets i s’ha preguntat: ‘Pot haver-hi imparcialitat i serenitat si la causa de rebel·lió i sedició s’envia a Catalunya?’

Trapero es desmarca de la cúpula dels Mossos i no qüestiona la competència de l’Audiència espanyola 

Rubira ha defensat que l’Audiència espanyola és el tribunal competent per a jutjar la causa contra la cúpula dels Mossos perquè el 20-S i l’1-O van ser fets que van afectar la forma de govern de l’estat espanyol. En aquest sentit, el fiscal s’ha oposat a la petició de les defenses de Cèsar Puig i Pere Soler perquè la causa passi a mans de l’Audiència de Barcelona o un jutjat ordinari de la ciutat.

‘Com no afectarà quan es vol formar una república independent a través d’un referèndum il·legal? Com no serà competent davant d’aquests fets gravíssims?’, ha conclòs el representant del ministeri públic.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb