Durant aquest cap de setmana els carrers d’Alcoletge s’ompliran de pallassos, bufons i artistes d’espectacles de carrer perquè s’hi fa el Festival de Pallassos i Bufons a la Gorra Buuuf!!! Fins diumenge es podran veure vint-i-set funcions de dinou espectacles diferents que, tal com indica el nom del certamen, seran de franc. Així si el públic queda satisfet amb l’espectacle, podrà pagar a la voluntat al final de l’espectacle, quan l’intèrpret passa la gorra. Aquest costum s’ha acabat convertint en un dels signes d’identitat del festival, que té per objectiu difondre la cultura dels pallassos i bufons.

Enguany, la programació del festival posa el focus en potenciar les propostes per adults i les activitats paral·leles amb una exposició fotogràfica. L’actor i còmic italià Leo Bassi i Jango Edwars són dos dels plats forts del festival. També hi haurà una presència femenina important amb l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallaresa Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, considerada una de les pallasses més importants del món. El festival també aposta pels joves artistes i les noves promeses i un exemple n’és el pallasso Tortelini que, amb només 16 anys, presentarà el seu segon espectacle al festival.

‘A Duo’, l’espectacle de The Buuufing Boys serà l’encarregat d’inaugurar el festival divendres al vespre. Aquest espectacle compta amb la presència del director artístic del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, en Jordi Juenet ‘Boni’. Finalment, José Luis Redondo, un dels components de la companyia La Mano Jueves, serà l’encarregat de tancar el festival diumenge. Ho farà amb l’espectacle de petit format ‘Ricky, el professor de tenis’ que combina el clown amb tècniques de circ.

A més de les actuacions, el festival amplia la seva oferta lúdica amb jocs gegants, una proposta per a tota la família on es fomenten els valors humans a través dels jocs tradicionals. El certamen està distribuït en set espais: els carrers del poble, on es fan els espectacles itinerants i jocs; l’amfiteatre, ubicat en l’anomenat Tossal dels Morts; el pati de les Escoles, el pavelló, el carrer Nou, la sala d’Actes de l’Ajuntament i la Carpa.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.