Ferrovial i sanitat: una decisió imperdonable

  • És immoral que es retallen mil milions en sanitat o se'n donen disset a Ferrovial, quan encara dura el ressò dels aplaudiments als balcons

Vicent Partal
07.06.2020 - 21:50
Actualització: 08.06.2020 - 03:54
VilaWeb

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a una empresa filial de Ferrovial el seguiment dels contactes amb gent infectada per coronavirus i això ha desfermat una polèmica enorme.

El Col·legi de Metges de Barcelona i el sindicat Infermeres de Catalunya han demanat al Departament de Salut que rectifiqués. La mesura ha causat sorpresa fins i tot dins el govern, una part del qual se sent molt incòmode amb la decisió de la consellera Vergés. L’adjudicació, feta a dit perquè ho permet l’estat d’alarma, puja a disset milions d’euros, però amplifica el ressò de la polèmica anterior sobre la gestió del telèfon d’atenció sanitària 061 per aquesta mateixa empresa.

Algú dirà que la decisió és discutible d’un punt de vista tècnic i hi haurà temps per a parlar-ne. Però crec que avui ja es pot dir que, en qualsevol cas, és imperdonable del punt de vista social i polític. Sobretot per la manera com s’ha pres: sense que el Departament de Salut dialogués abans amb els professionals de la sanitat, sense ni tan sols consultar-los. Sense consultar la gent que han capitanejat l’esforç contra la covid-19 tots aquests mesos, amb sacrificis personals ingents.

Quan es feien els aplaudiments als balcons, cada dia a les vuit, molts d’aquests professionals ens avisaven que allò estava molt bé, que era un gest que agraïen sincerament, però que era molt important no oblidar-se’n després. I, malauradament, sembla que això comença a passar, quan la pandèmia ni tan sols ha estat ben controlada.

Aquests darrers dies diversos professionals sanitaris m’han expressat una decepció personal, profunda, per l’agressivitat amb que són impel·lits ara –sobretot per l’administració, però també pels ciutadans– a forçar la dinàmica de treball encara més. Parlen fins i tot de maltractament per directius i pacients que, superada la por de morir-se pel coronavirus, han oblidat de seguida el respecte que els deuen i el fet que els professionals de la sanitat són humans i tenen, també ells, moltes coses encara a superar.

I ho dic perquè he sentit històries personals, de viva veu, que m’han glaçat la sang i que crec que no podem passar per alt ni tenim el dret de passar per alt així com així. Històries de professionals que arribaven a casa a dormir després d’haver vist morir sis persones en un sol dia, l’una rere l’altra, sense poder fer pràcticament res, i es colgaven al llit preses de la desesperació pensant quants morts haurien de veure l’endemà. O de gent que es posava plàstics perquè faltaven bates i que entrava protegida precàriament a cases on els seus ulls registraven escenes que els havien de deixar per sempre una marca profunda –gent gran convivint abraçada durant hores amb els cadàvers d’aquells que més havien estimat a la seua vida, per exemple.

Encara no hem eixit de la pandèmia i la sensació que les bones paraules i els homenatges no eren sincers sinó interessats comença a planar sobre una gent que, en el pitjor moment, va aguantar el sistema sobre el seu esforç personal. O és que no en som conscients, encara, d’això? Ho van fer sense pensar en beneficis ni remuneracions. Sense plànyer-hi esforços, ni personals, ni professionals, ni familiars. Empassant-se la por que si ens tenallava a vós i a mi, com podem pensar que no els impressionaria a ells?

No sé si la decisió del Departament de Salut es pot capgirar, però s’hauria de capgirar. Perquè els professionals han explicat de sobres que aquesta tasca pot recaure i hauria de recaure sobre el servei d’assistència primària i no té gens de trellat, per tant, que els diners, quan arriben, se’n vagen a Ferrovial. Però també per a no deixar caure pel pendís del desencant i el desengany tots els professionals sanitaris, metges, infermers, personal auxiliar, investigadors…

Simplement perquè crec que no tenim el dret de fer-ho. Que seria una gran immoralitat fer-ho. I perquè si ho fem és que som un país, una societat, egoista, falsa i decebedora fins a uns extrems que em semblen impossibles de concebre.

Els hauria de caure la cara de vergonya a tots aquests gestors polítics o administratius que no van baixar mai dels seus despatxos quan el virus inundava els hospitals però que ara, en canvi, pressionen tothom per fer com més consultes telefòniques millor, amb la qualitat que siga.

Hauria de caure la cara de vergonya a Pedro Sánchez, al PSOE i a Podem, que d’avui per demà decideixen de retallar mil milions d’euros aparaulats a la sanitat per enviar-los a educació, al capdavall per a fer jocs polítics. I quin cinisme més enorme i quina barra que arriben a tenir els mateixos que s’omplen la boca parlant de retallades! Que cerquen els milions necessaris per a educació on siga, que són necessaris i cal trobar-los, però que no els retallen de sanitat, com si hi sobrassen. Què és això?

I no pot ser que els nostres governs se n’alegren, com han fet els presidents Puig i Armengol, pensant només en criteris polítics o que la Generalitat de Catalunya opte per reforçar Ferrovial quan té a les seues mans –a les seues i prou– la possibilitat de reforçar l’assistència primària. La combinació de tot plegat, i cada cosa per si mateixa, és imperdonable. Tant per a no poder, de cap manera, romandre callats.

 

PS: VilaWeb us ofereix avui un reportatge molt excepcional (‘La història d’un dinar, metàfora d’una pandèmia’) que reconstrueix amb detall què ha passat durant aquests mesos a dotze amics que el 8 de març van trobar-se per dinar junts i van agafar la covid-19 tots. El relat periodístic de Roger Cassany, fruit de moltes hores de feina i converses, és precís i minuciós i retrata perfectament la gran tragèdia que hem viscut.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Joan Benet
Joan Benet
07.06.2020  ·  22:20

No em sorprèn que retardin les eleccions tant com puguin… No poden haver quedat més retrats i no els arriba la camisa al cos de pensar què pot passar si la gent (tant de bó…!) decideix passar comptes…
Haurem de començar a buscar cares noves; a la candidatura d’Eines de País n’hi ha uns quants a qui és podria votar amb ganes i sense haver d’agafar la papereta amb pinces…

Josep Usó
Josep Usó
07.06.2020  ·  22:23

La decisió de donar a una empresa com Ferrovial (una de tantes “contractistes”) el control del seguiment dels contactes demostra que a la Conselleria de Sanitat no hi ha cap responsable amb dignitat. Quan tinguen por de morir-se, que els salve aquell a qui han regalat els diners de tots. Pel que fa a Ximo Puig alegrant-se perquè li han atorgat una llesqueta més dels insuficients milions que diuen que repartiran (que ja veurem en què queda al final), fa més pena que altra cosa. Ja no ens alimenten molles. Ja volem el pa sencer, com cantava tant bé l’enyorat Ovidi Montllor.

Mª Teresa Brasó
Mª Teresa Brasó
07.06.2020  ·  22:26

Sento una vergonya inmensa, quan vaig sentir el President del Col.legi de metges no m,ho podia creura. Quina indignitat!!!
Srs. Politics on aneu, no us podeu queixar del trate que ens donen a Madrid ……. com riuen.
VERGONYA SENYORS VERGONYA.
On teniu la dignitat…

Eulàlia Gili
Eulàlia Gili
07.06.2020  ·  22:37

Aquesta adjudicació a Ferrovial mereix que els sanitaris es plantin i la gent els fem costat. No es pot tolerar i caldria escarmentar a qui ho ha propiciat. Cal dir prou a tant desvergonyiment i exigir responsabilitats. És indignant i s’ha de revertir.

Carme Garcia
Carme Garcia
07.06.2020  ·  22:41

Crec que el president Torra a de agafar el bou per les banyes i fer el que va fer amb el cas de les residencies d’avis, quan el conseller Homrani va ser destituit ,sense fer soroll ja que la seva incompetencia va ser desastrossa.
President no pot ser, aixó no li pot permetre a la cobsellera Verges, perque el que o pagarà serà vosté.
Gracies Vicent per fer esment a la noticia, avui han entrevistat a la consellera a Rac1 i no han fet cap mena de crítica, ja sabem que són defensats per el grup Godo, peró aixó es imperdonable.
Els sanitaris es mereixen tot el nostre reconaixament i gratitud ,i o parlo per haber vist el esforç que estan fent i el que arrisquen.

Enric Ubach
Enric Ubach
07.06.2020  ·  23:03

Vindrà la mare de totes les crisis i comencen retallant per sanitat?? Però que estant sonats??

Que donin exemple i comencin per sí mateixos i que el darrer retall sigui la sanitat. Si no ho fan per aquest ordre se’ls girarà en contra com un bomerang.

Si hi ha un rebrot (més que probable) i els sanitaris abaixen els braços, el país se’n va directament a la M.

Josep Almar
Josep Almar
07.06.2020  ·  23:07

La pregunta es, perquè Ferrovial? Qui es el president? Estem parlant de corrupció estructural? No hi ha límits a la manipulació econòmica?
Aquesta es la Catalunya que hem de construí entre tots?
No ho vull acceptar, aixis només fem ‘males copies’ del model Espanya que tant repetim que volem foragitar de Catalunya

Francesc Rosés
Francesc Rosés
07.06.2020  ·  23:11

Perquè, diguem-ho tot, la consellera de sanitat, aquesta que ha tirat pel dret, aquesta senyora pertany a un partit que cada vegada que ha tingut responsabilitats de govern, l’ha vessada. Pertany a ERC. La mateixa que es va retratar als tripartits i organitzant l’1-O. Però diguem-ho tot, aquesta senyora pertany al Govern de la Generalitat i com que hi continua, entenc que el President Torra, li dóna suport, perquè no l’ha fet fora. Com dóna suport al seu conseller d’Interior, el senyor Buch, que protegeix les manifestacions feixistes mentre atonyina els demòcrates. Senyor Torra, faci de president d’una vegada i faci neteja perquè la gent no es mereix aquest govern.

Encarnació Parets
Encarnació Parets
07.06.2020  ·  23:12

Les nostres dades de salut les tindrà una empresa corrupta i quan ens investiguen els haurem de parlar en nyol. La tempesta perfecta.

enric llaudet
enric llaudet
07.06.2020  ·  23:14

Els nostres partits han esdevingut més una amenaça que una sol•lució. Uns perquè les xifres ara els son favorables, i al Principat sometent-se als tripijocs de l’Estat i els seus amics empresaris. No tenim ni ANC, ni Omnium, per no parlar dels qui van apareixer i desapareixer. Al final ens haurem de fer tots CDRs. Disculpeu el pessismisme.

Llorenç Marquès
Llorenç Marquès
07.06.2020  ·  23:15

En mans de quin partit està Sanitat?, si no m’erro es ERC, que es soci del PSOE, amb qui fa pactes secrets el Sr. Rufian. Per quin motiu i a dit, es vol afavorir a Ferrovial, i més quant l’Estat espanyol està descaradament ofegant econòmicament Catalunya?, tot això fa molta pudor de podrit, qui farà molts diners amb tot això Sra. Verges?……

Carles Serra
Carles Serra
07.06.2020  ·  23:23

Apreciat Vicent, si tenim els polítics que tenim, amb un cinisme i estómac sense límits, és perquè hi ha una socitat, com bé dius, ue és limita a tenir la seva conciencia només aplaudint i ara que venen magres per tenir feina, buscar ser funcionari; Aquest són els valors

jaume vall
jaume vall
07.06.2020  ·  23:30

Bé, sembla que el comentari que he fet a l’article d’en Barnils, d’ahir diumenge, em serveix pel comentari a l’editorial d’en Partal, avui dilluns.
Malauradament.

“Si se’m permet. M’agradaria focalitzar l’energia en un aspecte -encara no massa-tractat. Tot i que és importantíssim. Però hi ha aspectes més urgents, com ara aconseguir la Independència, d’acord. Val.

Però QUINA mena de país independent?
Veig comportaments a l’ANC, i no m’agraden. Fins i tot a nivell territorial. Repliquen sectarisme, egoïsme, mirada curta, com l’espanyolitat.
Veig comportaments en ConsellXRepública, i no m’agraden. A nivell territorial. Repliquen ressentiments, ambicions, malfiances, com l’espanyolitat.
Veig tàctiques en ajuntaments independentistes, i no m’agraden. Massa preocupació per complaure els ciutadans a curt termini, massa poca per proposar-los esforços per progressar a mig termini.
Veig estratègies en el govern independentista, en educació i no m’agrada. [avui en Sanitat]. Fixem-nos en instituts, universitats. Repliquen corporativisme, inassumpció de responsabilitats, mirada a 4 anys vista, igual que l’espanyolitat.
Veig comportament de societat civil, i no m’agrada. També entre els qui ens envolten, molt a la vora. Repliquen “picaresca”, brutícia, soroll, hedonisme amb mirada curta, com l’espanyolitat.
Òbviament només són una part. També veig molt bon comportament, molta responsabilitat, altruïsme i generositat, a tot arreu. Però, ¿suficient per bastir un nou país amb qualitat diem-ne centroeuropea, nòrdica, comunitària, ecologista? ¿O insuficient, i per tant, la república catalana serà només una rèplica de l’espanyolitat, en el nostre idioma (amb molt de sort, per cert !) però continuarà havent-hi una societat no cohesionada, separada no pas amb rivalitat sinó amb trinxeres, en l’aspecte polític?
No ho sé, però no m’agrada el que veig.

I a sobre això és el problema important, però no l’urgent. Encara s’ha de resoldre el problema urgent que és desempallegar-nos de l’estat espanyol !!!!! ”

[que la propera finestra d’oportunitat que se’ns presenti, ens agafi confessats !!!!!]

Gerber van
Gerber van
08.06.2020  ·  00:06

Gracies per l’editorial, Vicent. Estic molt d’acord amb què dius.

Al Twitter vaig llegir que el germà del president d’ERC a la presò, l’Oriol Junqueras, té un alt carrec en aquesta empresa. Vull creure que això és casualitat i no té res a veure amb la contractació de la Generalitat amb Ferrovial. Sincerament no ho vull creure. Però un partit del govern ha de ser fora qualsevol sospita.

Maria Teresa Vernet
Maria Teresa Vernet
08.06.2020  ·  00:10

Són els nostres representants a qui donem carta blanca per quatre anys.
Al cap de quatre anys, els tornem a revalidar o se’n van tant tranquils als seus negociets o a la seva universitat, sabedors de que ningú els demanarà responsabilitats ni legals ni socials allà on vagin pels malbarataments i desastres comesos. No tindran cap mena de problema per trobar feina, i molt menys reconeixement, ni que sigui de tertulians firaires a qualsevol radio o televisió.
I volem que estiguin preocupats? O que s’ho pensin dues vegades abans de decidir aquestes cacicades? O fer-los sentir cap mena de pressió?
Au, va!! De què?

M. Glòria Sánchez
M. Glòria Sánchez
08.06.2020  ·  00:13

El desencant i desengany no és només del personal sanitari, pel qual sento un profund agraïment, sinó també d’una gran part dels ciutadans.
Immoral !!

Antoni López
Antoni López
08.06.2020  ·  00:20

M’apunto a lo que diu en Jaume valls. 2.-Aquesta concellera, d’on l’han treta, en una tómbola?.3.-això de Sanitat i Ferrovial s’hauria de estudiar amb lupa, fa tuf que en un moment com aquest es prengui una decisió tan “estranya”. 3.- El president ja n’està tip?
No m’imagino una Catalunya independent, dependent d’aquestes eminencies.

Lluí Mor
Lluí Mor
08.06.2020  ·  00:23

LLuís Mor

Una decisió com aquesta, no és pren mai amb previ consens dels que ho poden decidir, sènse que s’haigi interpelat a les sectorials i, per tan, se’n fa ressó públic.

Això em fa pensar que és una decisó unilateral i unipersonal. A canví de quina promesa?…i, en mans de qui estem?

Al President Torra, que ho ha tingut molt dificil, ara tot això sé li està escapant de les mans. Molt bona nit.

Josep Jallé
Josep Jallé
08.06.2020  ·  00:34

Això és una manera d’ampliar la base?. Caram …. i d’ampliar – i garantir – les portes giratòries a futur. Viure per veure i constatar el titellisme dels teòrics manaires. Bona nit …. i tapem-nos el nas!.

Berta Carulla
Berta Carulla
08.06.2020  ·  00:55

No me’n sé avenir que no digueu que el germà de l’Oriol Junqueras és gerent a Ferrovial, i se’m fa una decepció insuportable.
Com si no tingués res a veure una cosa amb l’altra.

Roger Junqueras va entrar en a Cespa el 2000 i el 2009 va ser nomenat “gerente de clientes públicos de jardinería y obras”.

Diu el diari ElConfidencial (16/11/2013) que abans de l’ascens de Junqueras no hi havia pràcticament contractes a Catalunya. I que després la cosa es va animar molt, òbviament!

“Pero otra cosa es Cespa, cuya actividad se realiza exclusivamente con adjudicaciones de contratos públicos. En enero de este año, se hizo con la concesión de la recogida de residuos sólidos urbanos de Begur, con un contrato de casi un millón de euros. Además, el 25 de septiembre pasado se le prorrogó el contrato que tenía con la Agencia Catalana del Agua (ACA) para gestionar el vertedero de lodos de la depuradora de aguas residuales de Vic, que le ha supuesto más de 374.000 euros. Asimismo, ha prorrogado otro ejercicio la recogida de aceites en Suria.
En diciembre pasado, se adjudicó también el contrato de recogida de basuras de Canet de Mar, mientras gestionaba la planta de compostaje y mecanización Can Barba, en Terrassa. Cespa logró también un contrato el año pasado para transporte y eliminación de residuos del Hospital de Sant Pau. El Hospital del Mar también le otorgó un contrato por 996.000 euros para la recogida y eliminación de residuos entre el 1 de mayo del 2012 y el 30 de abril del 2015. Y el Clínico le concedió un tercer contrato por 337.000 euros. En septiembre del 2012, fue premiada también con otro contrato público: casi 1,4 millones de euros para recoger los residuos sólidos de tres comarcas tarraconenses. El contrato, de dos años, comenzó a aplicarse el pasado 1 de enero y es prorrogable.
En el 2011, Cespa también se hizo con la recogida de basuras de las cárceles catalanas, un contrato que le supuso 1,2 millones de euros pero que podrá ser prorrogado, ya que el valor total estimado del mismo es de 3.674.630,97 euros. Ese mismo año, consiguió el contrato de recogida de residuos por 8 años en la localidad de La Garriga, lo que le supone unos ingresos de 3,85 millones de euros.”

De manera que sí són coses que tenen a veure i l’increment de contractes així ho certifica.

Em podeu explicar com es preten reforçar el nostre país i deslligar-lo del vassallatge adjudicant obres al moll mateix d’aquest Estat?

I vostè, benvolgut sr. Partal, ha perdut una oportunitat d’or de dir les coses pel seu nom i d’empènyer aquesta adjudicació cap al barranc. Tothom ho hem de fer però els qui teniu altaveu molt més, és la vostra responsabilitat!

Cal una llista lliure d’aquests partits venuts al capital; el nostre capital dilapidat miserablement.

Ignasi de
Ignasi de
08.06.2020  ·  02:09

Gràcies Vicent i gràcies Berta per l’informació complementària.

Gemma R.
Gemma R.
08.06.2020  ·  03:47

M’ adhereixo al comentari de la Berta

JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
08.06.2020  ·  07:05

Ni independentistes, ni d’esquerra. I republicans……. ja espere per veure’ls oferint-li vassallatge al borbó.

Marijuan Perelló
Marijuan Perelló
08.06.2020  ·  07:21

Srs, esta es la medre de todas las guerras: cambiar las cosas para que sea el ci

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
08.06.2020  ·  07:38

Som tres metges i metgesses a la família, cadascú ha estat tot el temps al lloc que li ha tocat. Indecents, hauríeu d’acabar a la presó.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
08.06.2020  ·  07:38

Un editorial i uns comentaris que fan reflexionar molt.

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
08.06.2020  ·  07:39

Gràcies Sr. Partal i moltes gràcies Sra. Berta Carulla per donar-nos unes informacions tant i tant rellevants.
VERGONYOSA i INDIGNANT és aquesta adjudicació.

Carles Farre
Carles Farre
08.06.2020  ·  07:41

Votat? per a que? Llistes obertes i democràcia directa, si no, res no canviarà. L’actual sistema de partits es un niu per a vividors professionals i xanxullos varis

Albert Miret
Albert Miret
08.06.2020  ·  08:16

Això és el que tenim. I val a dir que el cisma català ha estat ben muntat pel bisbe, el seu germà i vés a saber quants més. Resulta que a més de ser espoliats, donem treball d’amagat als botxins amb contractes milionaris que es podrien dur a terme per empreses d’aquí amb resultats molt més satisfactoris. Misèria i dolor. Qui ens explica exactament què va passar el 3 d’octubre quan el President Puigdemont va haver de fer un pas enrere per evitar una sagnia humana. Perquè no ens ho explica del tot President? És massa fort perquè nosaltres ho puguem saber? La mofa als nostres (no pas seus) equips sanitaris que han donat tot el que tenien per salvar vides, és monumental i es mereix clarament la dimissió immediata dels que ho ha permès, sigui Consellera o Vice-President econòmic, que per força ho ha d’haver signat. Prou d’agenollaments, prou de taules de pactes impossibles i botiflers. Senyor President de la Generalitat de Catalunya, si no imposa la dimissió immediata d’aquests personatges que es burlen dels catalans, convoqui eleccions. Posi les urnes President abans que tips de provocacions fatxendes i rufianes, sigui també el poble el que els hagi de treure a cops d’escombra de la Generalitat. A més, no és un cas únic. Vas pel carrer i no pares de veure rètols gegants d’empreses madrilenyes fent les grans edificacions i obres públiques i concedides per la Generalitat de Catalunya mentre aquí acumulem aturats a granel i moltes empreses s’aguanten per un fil, parasitades pels bancs fins al seu alè final.

joan rovira
joan rovira
08.06.2020  ·  08:21

Sense demòcrates no hi ha democràcia com és el cas, al meu entendre, a la Península d’Espanya espanyolitzada que engloba la Nació catalana colonitzada i administrada per castellans i catalans que comparteixen molts vicis heretats de l'”endogàmia”, pròpiament castellana i, el “nepotisme”, pròpiament català, al llarg d’històries importades, imposades i ocultades.

“Endogàmia”, com autoritat hereditària de la Castella Imperial de la Meseta i “nepotisme” de la Nació catalana mediterrània que perviuen dins l’antic Imperi espanyol o de les Espanyes. Primer, de matriu catalana i, d’ençà de 1714, de matriu castellana; que és on som ara; manifestant-se; concretament a la Nació catalana les conseqüències d’ambdues influències.

Actualment, al Principat de Catalunya, repetim un POST 1931 i 1976 on les elits dels partits polítics que administren l’algoritme de la “ideologia” del segle XIX i XX, ensinistrats per lESE i ESADE que veuen de les fonts de l’algoritme de la “religió” dels segles XVII i XVIII; quan el món s’està preparant per al desenvolupament de l’algoritme de la “tecnologia”.

De les mans d’aquestes “organitzacions” la persona, pels castellans, esdevé un “súbdit” i, pels catalans, un “bescanvista”; a conseqüència de l’autocràcia i talassocràcia, respectives; on fonamenten la seva substància distinta. Actualment, estem assistint a la col•lisió i mutació d’ambdues “cràcies”; tal com posa en relleu, el rerefons castellà i l’eclosió catalana.

Aquesta situació es manifesta amb un caos semàntic o final dels “eufemismes”; polític o esgotament dels “simulacres”; professional o caducitat de les “fantasies”. Tot de la mà d’un nou algoritme, la “tecnologia”; on com els anteriors -religió i ideologia- poden emprar-se per alliberar o sotmetre a les persones; segons l’empoderament que en facin cada poble.

Mentre a la majoria de països d’Europa les persones varen lluitar per trobar que tant els “algoritmes” de la religió i la ideologia els alliberessin a la Península d’Espanya espanyolitzada ha predominat l’Imperi de Castella absolutista o, Imperi espanyolista simultàniament a una Nació catalana i, altres, colonitzades. El jou és doble.

Aquest doble jou imperial i colonial; persisteix en tant que les persones siguin encara “súbdits” o “bescanvistes” pels partits polítics -castellans i catalans-, les institucions professionals -Col•legis professionals, d’Administració d’Empreses, departaments universitaris, etc.-. Encara consideren a les persones, usuaris o clients i, no “subjectes” de ple dret.

Només cal veure els “personatges” de tots els partits polítics, castellans o espanyols -PP, PSOE, Podemos, Comuns, C’s, VOX- o Catalans -de (CiU), PDeCAT a ERC o, Compromís o, Més o, JxCat- uns plens d’autoritarisme jeràrquic i els altres, encara, de clientelisme econòmic i servilisme que és incompatible amb societats modernes, justes i convivencials.

Sense demòcrates no hi ha democràcia. Sense probitat no hi ha comportament cívic. Sense ètica professional no hi ha responsabilitat. Sense territori no hi ha país. Sense llibertat no hi ha subjectes. Sense subjectes no hi ha ciutadans. Per tant, calen subjectes, cal llibertat, cal territori, cal ètica, cal probitat, calen demòcrates.

Rosa Busquets
Rosa Busquets
08.06.2020  ·  08:26

Que aquesta pandèmia ens faria millors, un mon nou, bla, bla,bla … quina vergonya.

Ens ha fet més conscients del fangar on estem ficats. Conscients de la impotència que sentim la gent normal. De l’egoisme curt de mires de polítics i personal que omple terrasses com si res.

El personal sanitari, altruista per definició, no ens deixarà mai. Son professionals vocacionals, amants de la vida. L’arrisquen si serveix per salvar-ne d’altres. Potser no ens els mereixem. Els fem servir com un kleenex, ei, però encara tenim mocs. S’haurien de plantar, és cert, però, com? Està clar que els hi hem de fer costat.

I, companys de comentaris que encara parleu de política, del nou país … Amb tot el respecte per les vostres opinions… Aquest estimat país està podrit.La gent

Jaume Riu
Jaume Riu
08.06.2020  ·  08:37

Governar un vaixell o governar un país, o la Generalitat de Catalunya, és prendre decisions per cambiar el rumb quan el vaixell, o la Conselleria de Salut, es desvia de l’objectiu.
El president Torra és el responsable del timó, i confio que prendrà la decisió de govern immediata.

Joan Deulofeu
Joan Deulofeu
08.06.2020  ·  08:39

Veient el que veig, penso que el millor és gaudir d’aquesta exuberant primavera i sortir d’una vegada d’aquesta podridura que tenim per tot arreu.
Si no fem neteja a casa i ben feta -ara hi tenim practica- no hi ha res a fer.

Pep Agulló
Pep Agulló
08.06.2020  ·  08:39

NI UN PAM DE NET

Avui l’actualitat és una foto de la misèria de l’Estat de les autonomies que la pandèmia ha posat encara més de manifest.

El “gobierno”, l’autoritat competent, restant 1000 milions a sanitat; les autonomies cadascuna escombrant cap a casa (països catalans diu…); dins la Generalitat, el departament de Salut tirant pel dret amb Ferrovial i menystenint els serveis d’assistència primària; El President Torra desbordat per tot cantons… Ah! i la repressió dels tribunals espanyols reprenent la seva feina criminal.

Si donem massa importància al fet que el germà de Junqueras estigui relacionat amb Ferrovial, caurem en la trampa de no parlar de la veritable desfeta política, continuar sent autonomia asfixiada per l'”ínclit” tàndem Sánchez-Iglesias.

LLIBERTAT I AMNISTIA!

Pepi Borrego
Pepi Borrego
08.06.2020  ·  08:44

Altre vegada no hi puc estar més d’acord amb l’editorial. És una vergonya i és intolerable la gestió del departament de Salut. És veu clarament una gestió des de una òptica partidista. És comencen a aclarir els motius pels quals Esquerra tenia i té, tant d’interes per mantenir l’estat d’alarma. Però tampoc li tret de responsabilitat al president Torra, cada vegada cansa més sentir-lo només plorar sense cap acció més, està resultant patètic.

Victor Serra
Victor Serra
08.06.2020  ·  08:44

Ja pots anar fent discursos de que cal eixamplar la base si després es prenen decissions com aquesta. No ho hem de deixar estar fins que no s’acareixi el tam del tot i no caigui qui hagi de caure.

Núria Pidelaserra
Núria Pidelaserra
08.06.2020  ·  09:05

Sr. Partal dir o donar veritats a mitges no fa honor al periodisme ètic que tant defensa.
Em refereixo al fet que en cap moment menciona la relació de Ferrovial (Cespa) amb el germà de l’Oriol Junqueres … I per no repetir-me, comparteixo plenament el ja dit per la Sra. Berta Carulla.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
08.06.2020  ·  09:15

El junquerisme es una doctrina celestial, de creure que els genocides ens portaran a la independencia. Realment el catolicisme fa miracles i el Junqueras serà un Sant espanyol como Dios manda

Joan Turull
Joan Turull
08.06.2020  ·  09:20

Els treballadors sanitaris haurien de pagar comissions als polítics, com fan les grans empreses, per obtenir els recursos que necessiten.

Carme Soler
Carme Soler
08.06.2020  ·  09:23

Immoral Sr. Partal. El meu marit metge d’un Hopsital de Barcelona junt amb els seus companys va se al peu del canó i també es va contagiar. Quan va tenia la PCR negativa va tornar el mes aviat que va poder per ajudar. Quan s’ha assabentat d’aquest tema s’ha indignat tan que m’ha dit que no tornaria a fer-ho i que ja l anirien a buscar per jugar-se la vida. Estic ben segura que no ho farà de cap manera en el cas que es repeteixi aquesta o qualsevol pandèmia que ens pot arribar en qualsevol moment.

Com podem tenir aquesta mena de polítics? Creuen que amb els aplaudiments ja ni ha prou per aquest col·lectiu que s’han comportat com a herois????

Vergonya!!! Tots fora i regenerem els que prenen unes decisions tan indignants.

Eduard Samarra
Eduard Samarra
08.06.2020  ·  09:33

Gràcies per l’article, del qual en celebro també el to. Som una societat que reprimim massa la indignació, no la sabem canalitzar, i així ens va. D’acord especialment amb els comentaris de Jaume Vall i Berta Carulla. Així doncs queda clar que per més que Puigdemont errés clamorosament amb la no-declaració, la seva cagada no fou definitva atès que no hauríem anat enlloc amb un país que per dins està força podrit.

Però seguim tapant la merda amb el putaespanyisme. Quan jo i molts d’altres diem que hem de deixar d’obessionar-nos amb l’estat, aquest posicionament sovint és convenientment malinterpretat com una irresponsabilitat per part d’aquells que no s’atreveixen a mirar cap endins. Diuen “no podem deixar de mirar l’enemic” i jo penso que és com el mirem. El mirem com un amo, no com un enemic. El mirem com un antagonista pallús, amb una comparació que ens fa sentir millor il·lusòriament.

Avui a vilaweb Neus Torbisco diu que tot el que passa li acabarà esclatant a l’estat espanyol. Em pregunto si també li esclatarà a aquest “govern efectiu” de matriu espanyola. Pot ser que realment sigui l’única opció.

James McCullough
James McCullough
08.06.2020  ·  09:36

El President Torra es queixa que l’Estat Espanyol ens ofega econòmicament, i la seva Consellera de Salut envía 17 milions d’euros a una empresa de Madrid, una empresa de la llotja del Santiago Bernabeu i vinculada al “Franquisme que no se’n va”. Quin sentit té això? No seria més útil invertir aquests diners en contractar més personal sanitari per a fer aquesta tasca o contractar una empresa d’aquí per a fer-ho? Així aquests diners es quedarien aquí, circulant i creant llocs de feina. Deixem que la Comunitat de Madrid doni oxígen a les empreses de Madrid. Les persones i les empreses d’aquí també en necessiten.

Per altra banda, això és una bufetada a la Diputada Laura Borràs, que s’afronta a un judici acusada de donar a dit contractes a una empresa. La Consellera de Salut està fent el mateix, però emparada per un decret d’alarma del qual el Govern de Catalunya no està d’acord i del qual la mateixa Consellera no n’hauria d’estar d’acord, ja que li va treure totes les competències i les va posar en mans d’un ministeri espanyol que no tenia l’experiència necessària per a gestionar bé la crisi sanitària.

Em sap greu dir-ho perquè aquests mesos ha treballat molt, però penso que la Consellera hauria de tirar enrere aquesta decisió i després dimitir. I si no ho fa, el President Torra hauria de bloquejar el contracte i destituir la Consellera (i potser el Conseller Aragonés, si ha donat el vist-i-plau a aquest contracte). Potser seria el moment de convocar eleccions, per a tenir un nou govern triat i en marxa quan la segona onada de la pandèmia arribi.

A nivell individual, nosaltres estem fent esforços de donar suport a les empreses d’aquí (i a empreses que respecten els drets humans i el medi ambient) i a no donar suport a empreses que enforteixen el règim espanyol del franquisme disfressat de democràcia (i del capitalisme salvatge). Però un contracte de 17 miliions d’euros a una companyia com aquesta tira a terra l’esforç de desenes de milers de persones d’aquí que estan “votant amb els diners” a favor d’una societat millor.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
08.06.2020  ·  09:44

Vicent, tinc la percepció de no haver-te vist mai tan enfurismat i decebut, tu, una persona dialogant, serena… Per què serà? Per què ÉS? Tant de bo que les teues reflexions arriben on toca i tinguen la resposta que mereixen.

Montserrat Puig
Montserrat Puig
08.06.2020  ·  09:44

Sr. Partal, vostè parla de Ferrovial i Sanitat i ho posa com a títol.
I tot el que diu a l’editorial ho comparteixo.

El que no comparteixo és el que calla.

CALLA i de manera evident qui és el gerent de Ferrovial (Roger Junqueras), de qui és germà (d’Oriol Junqueras), de quin partit (ER) és el Departament de Salut que ha fet el contracte motiu de l’editorial. I també calla que ja li havien donat el 061.

Parla de noms i partits i diu “Hauria de caure la cara de vergonya a Pedro Sánchez, al PSOE i a Podem….”

Però els noms i el partit que tenen a veure amb el tema de l’editorial vostè els AMAGA. Mai els anomena si és per fer una crítica. Ni que sigui per una cosa tan escandalosa com de la que parla avui.

Gran decepció Sr. Partal.

Muntsa Navarro
Muntsa Navarro
08.06.2020  ·  09:46

Indignant aquesta decisió de la consellera i el govern que tant es queixen de la manca de recursos pels calers que es queden a Madrid.
D’acord amb el comentari de la Berta Carulla.

francesc felip
francesc felip
08.06.2020  ·  09:53

Aquell tren del que parlava el Sr. Partal, que baixava per una forta pendent sense fre ni aturador, em pregunto si no serà Catalunya.

Josep Gualló
Josep Gualló
08.06.2020  ·  09:55

LA DECISIÓ DEL DEPARTAMENT DE SALUT ES POT CAPGIRAR?

Doncs si que es pot Vicent. No en tinguis cap duple, el “Presidente del Gobierno”, ha creat jurisprudencia. Una signatura plantada en un document no obliga a complir el tracte. “Sanchez dixit”. I ni el tribunal superior ni el constitucional han dit res en contra.

El MHP Quim Torra, te l’obligació moral de destituir avui mateix a la consellera de Salut Alba Vergés. Si no ho fa proposo que s’improvisin manifestacions espontànies a les vuit del vespre arreu de Catalunya i en els llocs que a cadescu li sembli adequat. Ha de ser un clam esclatant de país.

ERC que va descol·locar a molts catalans regalant a Pedro Sanchez la prorroga de govern absolut, sabia que la lletra petita li permetia regalar mes de disset milions d’euros al germà del seu president Oriol Junqueras, adjudican a dit una comanda nefasta que perjudica el control de la pandèmia i que ha posat en peu de guerra els metges les infermeres i la resta de personal sanitari.

Si el poble no fem avui mateix una acció contundent vol dir que ens mereixem a qualsevol Pedrp Sanchez. SORTIM A FER-LA GROSSA !!!

Enric Mauri
Enric Mauri
08.06.2020  ·  09:58

Un aplaudiment! … ara per al Sr. Partal.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
08.06.2020  ·  10:02

Molt d’acord amb l’editorial! Caldria demanar responsabilitats a la Consellera Vergés i al seu equip. Qui va donar l’ordre de contractar Ferrovial? Segons vaig llegir ahir el “CatSalit respon” també el té subcontractat aquesta empresa.

Lluís Caula
Lluís Caula
08.06.2020  ·  10:05

Lluís Caula
Totalment d’acord, però a mes de aquest cas i si no en falla les informacions. Cal denunciar i demanar explicacions de:
-La denuncia de la Generalitat a en Josep i que se li demanen 4 anys
-El desgavell de les dades que dona el departament de salut sobre el Covid
-La adjudicació per part de la sra. Colau, del servei de bicing a la UTE Pedalem Barcelona, curiós però el seu gerent es germà den Junqueras que resulta (?) que també es el gerent del servei de Ferrovial que el departament de salut li ha adjudicat el contracte el seguiment del Covid
Si seguim permetent que els polítics facin ho que volguin, per molt de esquerres que siguin, no anem en lloc

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
08.06.2020  ·  10:09

De quin partit és la Consellera de Salut?
Esquerra Republicana Convergent, de mossèn Junqueras, que deleix per a gestionar l’autonomia servint als seus amos naZionalistes espanyols.

Quin lligam perdona hi ha amb Ferrovial?
El germà de mossèn Junqueras, d’Esquerra Republicana Convergent.

S’entenen ara les actuacions del seu partit a Madrid servint als amos espanyols per comptes de als Catalans?

Soc un ferm convençut de que sempre s’ha de votar, ho dic pet algun comentari insinuant l’engegar a fer dides els partits. Si no anem ells vindran, si no votem tindrem a l’ Iceta de President de la Generalitat i potser l’Albiol de vice.
L’únic que cal tenir clar és d’entrada qui no votar, els partits espanyolistes no, per descomptat, els autonomistes botiflers com els de la Marta Pascal o la Esquerra Republicana Convergent de mossèn Junqueras, tampoc, ja anem reduint. Hi ha alternatives vàlides fins que es faci neteja de la cúpula d’ER, neteja dels Junqueras, dels Rufián, dels Roger Torrent, dels Sabrià, dels Tardà,….., i puguem recuperar la nostra ERC autèntica, no aquesta actual descafeïnada amb autonomisme convergent.

Pel que fa a les crítiques al MHP Torra, les entenc però cal tenir present la seva solitud.
Cert que te el poder de destituir a la Consellera Vergés, però també és cert que aquesta té l’empar del partit de mossèn Junqueras, que pot provocar (hi ho desitja) la caiguda del govern i convocatòria d’eleccions, i ara no és el moment d’obrir un procés electoral que igual no resolt res si no se li obren els ulls a molts catalans que, incomprensiblement, van votar convergent a les darreres eleccions, van votar Esquerra Republicana Convergent.

El que si podría és mirar si ha un mecanisme per blocar la concessió a dit a la empresa espanyolista on treballa el germà de mossèn Junqueras.

Jose Antonio Gomez
Jose Antonio Gomez
08.06.2020  ·  10:16

Recuperem iniciatives! Recollida de signatures manifestant que no donarem les nostres dades a cap empresa. Desobediència!!!

Núria Rajadell-Puiggròs
Núria Rajadell-Puiggròs
08.06.2020  ·  10:27

A més de l’editorial, m’he llegit detingudament tots els comentaris i la veritat és que tot plegat fa fàstic !!!.
Palen del govern Ñ i els que governen aquí són iguals !!… uns aprofitats i uns caragirats… fent-se favors els uns als altres… anant plorant que Madrid no ens dóna els diners, i els pocs que véne… se’ls hi retornen a Madrid ??… Ostres !! no entenc res !!!
Ara que seria un bon moment per anar endreçant a poc a poc la Sanitat i l’Educació…. encara la fan més grossa !!.
Si tot el que dieu de Ferrovial i dels d’ERC és cert -m’agradaria que no ho fós !- no tinc paraules prou fortes per dir el que penso !!!.
Vetem que vagi a parar a Madrid, i cuidem als nostres sanitaris !!!

JORDI BALBASTRE
JORDI BALBASTRE
08.06.2020  ·  10:41

Estem al costat dels nostre sanitaris. Gràcies a tots, gràcies per l’esforç i gràcies Vicent per aquest magnífic escrit de denúncia. Malhauradament, el negoci continua. Qué és més econòmic per a la societat: una sanitat pública i robusta, o haver de tancar l’activitat del pais durant mesos, cosa que es pot repetir en qualsevol moment?

Josep Salart
Josep Salart
08.06.2020  ·  10:45

********“””Berta Carulla

No me’n sé avenir que no digueu que el germà de l’Oriol Junqueras és gerent a Ferrovial, i se’m fa una decepció insuportable.
Com si no tingués res a veure una cosa amb l’altra.””””****

Gràcies Berta, he parat de llegir comentaris perquè els,promers 13 comentaris estàven dormint quan les escribíen. Ha estat el senyor Gerber Van el prmer de parlar-ne.

Es que costa tant !!!!!!!!!!!!

josep soler
josep soler
08.06.2020  ·  10:55

Aquest és el “Govern Efectiu” del que ens parlava ERC?

És casualitat que la Conselleria de Sanitat depengui d’ERC i el germà de Junqueres sigui un alt directiu de l’empresa de l’IBEX que guanyarà els 17 milions mentre paga un sou de merda als treballadors que contesten el telèfon i que molt provablement ni entendran el català?

Si tenim el departament de Sanitar intervengut, perquè han estat tant ineptes de cagar-la en el poc que els deixen fer?

Carles Amela
Carles Amela
08.06.2020  ·  11:06

Per aconseguir l’independència, primer haurem de fer net a casa nostra!

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
08.06.2020  ·  11:10

Jo tampoc no ho sabia i també m’ho han dit per tuit i ara veig que la Berta ho corrobora. Crec que això mereix una explicació, no potser que aquestes coses es facin i ningú no digui res. Quina vergonya !

Octavio ENGUITA
Octavio ENGUITA
08.06.2020  ·  11:50

No hi ha una empresa .cat que pugui donar aquest servei i el 061?

Si es el cas, no poden crear-la?

Es una empresa de serveis…no estem parlant de IA..

Pays petit, petite tête…

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
08.06.2020  ·  11:52

És una immoralitat.
La pandemia ha mostrat les clavegueres del govern de la Generalitat en acció.
És trist reconeixer que hi ha tanta gent que fa politica només per interés economic propi.

Aquests degenerats ens havien de portar a la independencia només per enriquir-se.

I el senyor Torra deu estar dormint.

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
08.06.2020  ·  11:53

Sembla que ERC accepta que per arribar a governar cal fer alguns gests amb els poders econòmics de l’estat espanyol per tal que et considerin. Potser sí, no ho sé. Potser només és per fer la gràcia al germà. El que sí que sé és que l’estat d’alarma permet fer les contractacions tirant pel dret. Però, quan et distreus amb altres coses, pots cometre errors de principiant. Que puguin fer contractacions pel dret per escurçar els terminis no treu que, a l’hora de gastar gairebé dues desenes de milions dels ciutadans, no tinguin la sensatesa demanar el parer a tres empreses especialitzades. Des de l’òptica de la privatització de la Sanitat i de les dades personals dels ciutadans hauria estat igual de discutible però al menys haurien demostrat tenir sensatesa i un cert domini de la gestió dels diners públics. Quan a la consellera Vergés, m’inclino a pensar que és un plat que s’ha trobat servit.

Joan Llaveria
Joan Llaveria
08.06.2020  ·  11:53

Greixant les frontisses????

Joan Xuriach
Joan Xuriach
08.06.2020  ·  12:13

Si el president Torra no ho sabia pot aprofitar el moment per fer una remodelació del govern: Sanitat, Interior… les conselleries que calguin per mantenir una certa dignitat fins la propera contesa electoral. Si n’estava informat, hauria de convocar eleccions ja! Només una agrupació electoral lliure d’aquests personatges i que defensi el llegat del 1-O em faria anar a votar amb una certa il•lusió. No em tornaré a tapar el nas al moment de dipositar el vot, no tornaré a cedir al xantatge de “si no vas a votar pot guanyar Ciudadanos”.

Joaquim L’Optimista
Joaquim L’Optimista
08.06.2020  ·  12:26

Totalmente de acuerdo con Berta Carulla, y lo mas sorprendente es la cantidad de datos sobre el hermanito del Obispo que no hn dejado nunca de decir que ni una macula de suciedad economica en ERC . Presidente Torra, antes de que digan que vd estaba de acuerdo, pida la dimision de la Vreges y Argones que estos si han hecho esta guarrada a todos los medicos yenfermeros de los dos sexos que se jugaron la vida por nosotros y ver como casi 18 millones se van a Madrid . ANC y OMNIUM y todos los catalanes de bien ,de color o blanco, negro amarillo o verdes salgamos a la calle pidiendo que se olviden de nosotros todos los franquistas y seguidores de Sanchez, Iglesias Colau la anticatalana de los comunes, el Asens pelota de Podemos, todsos todos ellos que vayan a Madrid a la España que nos odia pero que no quieren que nos vayamos porque necesitan nuestro dinero porque ellos trabajando nunca se ven capaces de obtener.Estoy asqueado, solo la esperanza de Puigdemont salvandonos de todo esto me hace tener algo de fe

Maria Angels Fita
Maria Angels Fita
08.06.2020  ·  13:02

Berta Carulla, Montserrat Puig … jo també estic molt i molt i molt decebuda.
Però és una actitud que ja fa temps que VilaWeb está mantenint. Quan ER l’esguerra en Vicent Partal és molt …. “generós”.

En Ramón Cotarelo, un gran català (si, nois, català) ha decidit denunciar obertament totes les “trames” de ERC i ha estat vetat a molts mitjans.
I a VilaWeb ? També.

Mercè Saló
Mercè Saló
08.06.2020  ·  14:25

M’indigna enormement aquest tema del 061. Per començar a banda de la meva experiència personal puc donar-vos noms de persones que hi han trucat i s’han trobat amb el mateix: zero. La resposta sol ser: ara passem el missatge i ja la trucarem. En el cas de les persones que conec i que tenien coronavirus (ara ho sabem) després de dos mesos encara esperen la trucada. Han hagut de resoldre el tema acudint a d’altres serveis.
Com que em vaig enfadar vaig trucar al 112 per queixar-me i com que et pregunten perquè truques i jo ho vaig dir em van tenir a l’espera 35′. Jo amb santa paciència vaig estar aguantant perquè anaven informant del nombre de persones en espera. Fins que en faltaven 5 tot va anar bé però quan ja només en faltava un em van tirar enrere i en tornaven a faltar 6! No cal dir que la poca possibilitat de queixar-se i per tant la indefensió són ben paleses.
En tot cas a banda del negoci de Ferrovial el servei del 061 funciona malament i això encara m’emprenya més al saber que li han donat més feina.
És que ja no podem confiar en ningú??
I posats a dir vostè i el seu diari són de les poques coses que encara em mereixen confiança.
Salut!

Jaume Gras
Jaume Gras
08.06.2020  ·  14:51

Tot plegat és un famé impressionant. Algú ja va pronosticar que la reculada del 27-0 significava que la fí de la Generalitat era questió de mesos. Tic, tac. Tot el nostre sistema autonòmic ha caigut i també els qui els hi donen suport. Vull aprofitar també criticar l’actitud de les entitas processites, Omnium i ANC, perquè tenen els seus generals a la pressó injustament, els organismes internacionals demanen el seu alliberament i ells no són capaços d’exigir al Govern, especialment a ER, que no hi haurà taula SENSE LLIBERTAT!!! Deixeu de fer seguidisme a aquest Govern que no té cap mena de força. Això sí, tan Ominum com ANC semblen una productora de vídeos i de sentiments. Prou…Acció…

Roser Caminals
Roser Caminals
08.06.2020  ·  16:14

Un mal pas que han de rectificar si no volen alienar tota la classe mèdica i una bona part del públic.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
08.06.2020  ·  16:40

Vergés i Homrami dimissió!

Prou de xanxullos d’ER amb el germà de Junqueras i les empreses de l’Ibex 35.

Passem comptes de la mala gestió sanitària i política d’ER. No podem afrontar una nova crisi amb gent tant inútil al capdavant!.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
08.06.2020  ·  16:40

I l’Aragonés que hi diu?

Gaspar Coll
Gaspar Coll
08.06.2020  ·  20:12

La preça per fer els seguiments del Cobid 19 que argumenta la consellera Vergès és una escusa de mal pagador. Segur que hi ha maneres de reforçar la sanitat primària per a fer aquesta funció. Prioritzen els resultats vistosos per sobre d’un trefprçament esttratègic de la saniotat. Hi ha molts milions en joc.

Josefina Julià
Josefina Julià
08.06.2020  ·  20:24

Crec que és un error que la consellera de Salut no tingui formació en aquest tema ni hagi treballat a la salut. No vull criticar la seva gestió perquè jo tampoc sóc del camp de la salut, però la visió que te una economista de la complexitat psicològica i mèdica de treballar amb persones malaltes no té res aveure amb la economía ni en la política. Ells es mouen principalment en el món dels números i dels diners i en lloc de pensar en els centres d’atenció primària sembla que hagin buscat a Internet una empresa per fer aquesta feina.

ENRIC ROIG
ENRIC ROIG
08.06.2020  ·  20:28

Pep Aguiló:

LLIBERTAT I AMNISTIA..

I ÑÑÑÑÑÑ A CAGAR A LA VIA.

QUE ELS ALIMENTI SA TIA

I ELS GALLINOTS DE LA SAGRISTIA.

RES DE BISBE, QUE MÉS VOLDRIA!

Jordi Nogués
Jordi Nogués
09.06.2020  ·  00:05

Vaja quins “dirigents” politics que tenim,!! ni dignitat, ni vergonya!, I amb “això” volem fer la independència? Au, home, a cagar a la via , que diuen al meu poble

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any