R4

Una trentena d’afectats pels accidents de Vacarisses (Vallès Occidental) i Castellgalí (Bages) s’han trobat aquest vespre a Manresa i han decidit crear la Plataforma en defensa del transport públic de la Catalunya central. L’objectiu principal del col·lectiu és exigir les inversions previstes a l’R4 i que sigui una línia segura i en condicions. Per a fer-ho possible, han plantejat mobilitzacions, buscar el suport d’altres col·lectius, així com el de polítics i institucions.

La reunió ha permès a ferits i usuaris exposar la seva visió dels fets. Comparteixen que no cal esperar que es produeixi un nou accident per exigir que es faci la inversió prevista a l’R4. S’han plantejat diferents accions de protesta, des de manifestacions a fotografiar totes les deficiències de la via.

Finalment s’ha acordat que, inicialment, es buscarà un representant legal i suport polític. S’han emplaçat per una nova trobada en el termini de 15 dies.Suport a la campanya de bitlletsEntre els temes que s’ha tractat a la reunió hi ha la convocatòria del proper dilluns de no pagar el bitllet a l’R4 i a l’R3, protesta que part dels assistents han donat com a vàlida.

Els ferits de Castellgalí presents també han compartit la necessitat d’anar a la una en la demanda contra Adif pel sinistre. Així mateix, com en el cas de Vacarisses, no descarten presentar una demanda col·lectiva.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb