Fotografia: Reuters/Europa Press

Alguns dels familiars de les víctimes mortals de l’esfondrament d’un tram del pont Morandi de l’autopista A-10 a Gènova han refusat el funeral d’estat d’avui al matí perquè consideren que l’administració italiana n’és corresponsable. En concret, el diari La Stampa diu que qui ha boicotat la cerimònia són les famílies de disset víctimes mortals, pràcticament la meitat del total. La xifra oficial ha pujat a quaranta-un morts, després d’haver trobat els bombers un cotxe aixafat sota un bloc de formigó.

‘És l’estat qui ha causat això, no han de permetre de fer-se veure: la passejada de polítics ha estat vergonyosa’, diu al diari la mare d’un dels quatre joves de Nàpols que hi van morir quan eren de vacances. El pare d’una altra de les víctimes diu que el seu fill ‘no es convertirà en un número en un catàleg de morts causades pels errors italians. No volem un funeral que sigui una farsa, sinó una cerimònia a casa’.

L’acte s’ha celebrat a la fira de Gènova i hi ha participat el president de la República italiana, Sergio Mattarella, els presidents de les dues cambres legislatives, Roberto Fico i Maria Elisabetta Casellati, el primer ministre, Giuseppe Conte, i els vice-presidents i dirigents dels dos partits que donen suport al govern: Luigi Di Maio i Matteo Salvini. També hi han participat membres de governs italians anteriors, objectiu d’alguns crits i insults perquè són considerats corresponsables de la mala gestió de les infrastructures.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb