La ceramista Patrica Varea Milà i el japonès Takashi Matsuo porten al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València la mostra ‘Nendo‘. Aquesta exposició de dos creadors formats a l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises es podrà veure fins al 14 d’abril. La mostra dissol els límits entre l’artista i l’artesà mitjançant vaixelles, peces utilitàries i escultures ceràmiques. Totes les peces són fetes a mà, unint tradició i contemporaneïtat des d’un punt de vista molt personal.

Tant Varea com Matsuo comparteixen la influència de la ceràmica oriental: Takashi Matsuo, pels seus orígens, i Patricia Varea, per la seva formació desenvolupada en part a Corea, on va fer una residència de tres mesos a Coledobang Residence. Tots dos també comparteixen interès pel mateix material, l’argila, base del seu procés creatiu. El títol de la mostra, ‘Nendo’, fa referència a això: és una paraula japonesa utilitzada per anomenar genèricament l’argila.

La inspiració de la natura també és ben present en totes dues col·leccions. En el cas de Matsuo, s’observa la influència de la mar i els seus peixos, una de les seves predileccions des que va anar a viure a prop de la platja del Cabanyal de València. Per la seva banda, les peces de Varea respiren l’aire de les muntanyes i els boscos coreans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb