Catalunya Nord ha participat activament en la reivindicació dels drets nacionals amb manifestacions de tota mena i també ha mostrat una gran solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. Un bon exemple n’és l’exposició ‘Visca per la llibertat’, organitzada per l’associació Angelets de la Terra, amb base a Perpinyà. Creada el 2001 per Ramon Jordi Faura i Labat, treballa per la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord. ‘Visca per la llibertat’ és una mostra itinerant de fotoperiodisme que viatja fins al juny per disset municipis de Catalunya Nord i el Principat.

Més de 30 fotògrafs nacionals i internacionals, com ara Patricia Bobillo, Marcelo Aurelio, Joan Belsa, Jordi Batet, Sergi Bernal, Robert Bonet i Brigitte Boher, hi exposen imatges destacades i d’una gran qualitat del referèndum de l’1-O, la repressió de l’estat espanyol, la mobilització dels carrers i la solidaritat amb els presos polítics i exiliats.

La reivindicació del dret d’autodeterminació de la nació catalana és un altre dels ítems d’aquesta iniciativa, que també ofereix els anomenats Concerts per la llibertat. Música i memòria, perquè a cada municipi es projecta un documentari sobre el referèndum de l’1-O, seguit d’un debat obert.

L’exposició ha estat visitada, entre, més pel president Quim Torra i l’ha apadrinada l’actor Sergi López.

Les viles que acullen l’exposició són les següents: Cervera de la Marenda, Banyuls de la Marenda, Portbou, Vilanova de Raó, Salelles, Arles, Òpol i Perellós, Pesillà de la Ribera, Portvendres, Estavar, Llívia, Alenyà, Vilafranca de Conflent, Sant Joan de Pladecorts, Morellàs i les Illes, els Banys d’Arles i Palaldà i Matamala.

Convocatòria: de gener a juny del 2019
Lloc: exposició itinerant per quinze municipis nord-catalans i dos del Principat

Aquest acte solidari organitzat per Angelets de la Terra és un dels centenars que es fan cada setmana a tot el país per a demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. VilaWeb els aplega i us els explica a la secció ‘No esteu sols’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb