Catalunya Nord ha participat activament en la reivindicació dels drets nacionals amb manifestacions de tota mena i també ha mostrat una gran solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. Un bon exemple n’és l’exposició ‘Visca per la llibertat’, organitzada per l’associació Angelets de la Terra, amb base a Perpinyà. Creada el 2001 per Ramon Jordi Faura i Labat, treballa per la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord. ‘Visca per la llibertat’ és una mostra itinerant de fotoperiodisme que viatja fins al juny per disset municipis de Catalunya Nord i el Principat.

Més de 30 fotògrafs nacionals i internacionals, com ara Patricia Bobillo, Marcelo Aurelio, Joan Belsa, Jordi Batet, Sergi Bernal, Robert Bonet i Brigitte Boher, hi exposen imatges destacades i d’una gran qualitat del referèndum de l’1-O, la repressió de l’estat espanyol, la mobilització dels carrers i la solidaritat amb els presos polítics i exiliats.

La reivindicació del dret d’autodeterminació de la nació catalana és un altre dels ítems d’aquesta iniciativa, que també ofereix els anomenats Concerts per la llibertat. Música i memòria, perquè a cada municipi es projecta un documentari sobre el referèndum de l’1-O, seguit d’un debat obert.

L’exposició ha estat visitada, entre, més pel president Quim Torra i l’ha apadrinada l’actor Sergi López.

Les viles que acullen l’exposició són les següents: Cervera de la Marenda, Banyuls de la Marenda, Portbou, Vilanova de Raó, Salelles, Arles, Òpol i Perellós, Pesillà de la Ribera, Portvendres, Estavar, Llívia, Alenyà, Vilafranca de Conflent, Sant Joan de Pladecorts, Morellàs i les Illes, els Banys d’Arles i Palaldà i Matamala.

Convocatòria: de gener a juny del 2019
Lloc: exposició itinerant per quinze municipis nord-catalans i dos del Principat

Aquest acte solidari organitzat per Angelets de la Terra és un dels centenars que es fan cada setmana a tot el país per a demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. VilaWeb els aplega i us els explica a la secció ‘No esteu sols’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb