Catalunya Nord ha participat activament en la reivindicació dels drets nacionals amb manifestacions de tota mena i també ha mostrat una gran solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. Un bon exemple n’és l’exposició ‘Visca per la llibertat’, organitzada per l’associació Angelets de la Terra, amb base a Perpinyà. Creada el 2001 per Ramon Jordi Faura i Labat, treballa per la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord. ‘Visca per la llibertat’ és una mostra itinerant de fotoperiodisme que viatja fins al juny per disset municipis de Catalunya Nord i el Principat.

Més de 30 fotògrafs nacionals i internacionals, com ara Patricia Bobillo, Marcelo Aurelio, Joan Belsa, Jordi Batet, Sergi Bernal, Robert Bonet i Brigitte Boher, hi exposen imatges destacades i d’una gran qualitat del referèndum de l’1-O, la repressió de l’estat espanyol, la mobilització dels carrers i la solidaritat amb els presos polítics i exiliats.

La reivindicació del dret d’autodeterminació de la nació catalana és un altre dels ítems d’aquesta iniciativa, que també ofereix els anomenats Concerts per la llibertat. Música i memòria, perquè a cada municipi es projecta un documentari sobre el referèndum de l’1-O, seguit d’un debat obert.

L’exposició ha estat visitada, entre, més pel president Quim Torra i l’ha apadrinada l’actor Sergi López.

Les viles que acullen l’exposició són les següents: Cervera de la Marenda, Banyuls de la Marenda, Portbou, Vilanova de Raó, Salelles, Arles, Òpol i Perellós, Pesillà de la Ribera, Portvendres, Estavar, Llívia, Alenyà, Vilafranca de Conflent, Sant Joan de Pladecorts, Morellàs i les Illes, els Banys d’Arles i Palaldà i Matamala.

Convocatòria: de gener a juny del 2019
Lloc: exposició itinerant per quinze municipis nord-catalans i dos del Principat

Aquest acte solidari organitzat per Angelets de la Terra és un dels centenars que es fan cada setmana a tot el país per a demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. VilaWeb els aplega i us els explica a la secció ‘No esteu sols’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb