EUPV Rosa Pérez

VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat este dimarts una Proposició No de Llei (PNL) en la qual demana que el Congrés dels Diputats inste el Govern a denegar la sol·licitud de renovació de la concessió administrativa de l’hotel Sidi Saler, i que procedisca a l’expropiació i enderrocament d’eixe espai per a recuperar l’entorn del Parc Natural de l’Albufera de València, on es troba situat.

En un comunicat, el dirigent de la formació d’esquerres en la Cambra baixa ha manifestat que l’hotel és un “símbol de la desafortunada urbanització en el Parc Natural de l’Albufera” i un “enorme bloc de formigó que condiciona la recuperació d’una extensa àrea dunar del Parc”, ha postil·lat.

D’esta manera, ha lamentat que la Demarcació de Costes de València haja redactat un informe favorable a la renovació per 30 anys de la concessió administrativa de l’hotel, tal com demanaven els seus actuals propietaris, i ha registrat una PNL per al seu debat en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, per a instar el Govern a denegar la sol·licitud de renovació, expropiar i derrocar l’hotel, que està tancat i sense ús des de fa quasi sis anys.

“L’expedient favorable de la Demarcació de Costes necessita també del vistiplau del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, així com comptar amb un informe mediambiental preceptiu de la Generalitat Valenciana, del com manca”, ha assegurat el diputat valencià, que ha afegit que este expedient “tampoc informa sobre potencials alternatives a la concessió administrativa”.

A més, Sixto també ha recordat que per part de l’Ajuntament hi ha dos informes, un d’Urbanisme i un altre de Devesa-Albufera. El primer explica que l’hotel supera les altures màximes permeses en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i que, per tant, “quedaria fora d’ordenació substantiva i no caldria atorgar una nova concessió”, mentre que el segon “descarta la reobertura de l’hotel ja que generaria danys mediambientals en la Devesa i l’Albufera i aniria en contra de la normativa de protecció del Parc Natural”, ha afirmat.

Finalment, ha considerat que, en el cas que reòbriguen l’hotel, seria “normalitzar una activitat insostenible i incompatible amb els valors naturals de l’Albufera en terrenys del domini públic marítim-terrestre”, ha conclòs el representant d’EUPV.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb