coronavirus

L’investigador Oriol Mitjà, que dirigeix el primer assaig clínic contra el coronavirus 2019 al país, diu que l’estat espanyol només ha diagnosticat el 5% dels casos reals de la Covid-19. És a dir, segons les seves estimacions, a l’estat hi ha unes 560.000 persones infectades.

Joe Brew: ‘Tenim més eines per a lluitar i no les fem servir’ 

Mitjà contraposa l’actuació espanyola amb la d’Alemanya, que de seguida va començar a fer la prova per a detectar el virus en tothom qui presentava símptomes lleus. D’aquesta manera han detectat el 69% dels casos i han evitat una propagació descontrolada del virus.

Alhora, Mitjà diu que a l’estat espanyol la mortalitat a causa del virus, que és d’un 6%, és una sobreestimació. Segons ell, la mortalitat voreja el 0,3% com a Alemanya, però passa que la majoria de casos no han estat detectats.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb