Laia Artigas és Frida, la nena de sis anys protagonista del film de Carla Simón.

El film ‘Estiu 1993’ segueix el seu camí d’èxit i ja supera els 70.000 espectadors als cinemes, segons ha indicat aquest dijous la productora i distribuïdora independent Avalon. ‘Acabem de superar els 70.000 espectadors!’, han piulat aquest matí al seu compte de Twitter. La cinta dirigida per Carla Simón també ha seguit recollint premis a nivell internacional i fa dos caps de setmana es va alçar amb el guardó de millor pel·lícula al Festival Internacional d’Odessa, a Ucraïna. ‘Estiu 1993’ explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta un primer estiu amb una nova família després de la mort de la seva mare. El film està basat, en part, en la infància i els records de la directora, Carla Simón, els pares de la qual van morir víctimes de la sida quan ella era una nena.

La cinta ha recollit guardons arreu del món, entre els quals destaca el premi de la Millor òpera prima a la 67a edició del Festival de Berlín i el gran premi de la secció Generation Kplus del mateix certamen. Just després, ‘Estiu 1993’ va recollir la Bisnaga d’Or del Festival de Màlaga, va ser distingida com la millor al Cannes Écrans Juniors a Canes, el premi a la millor direcció del Festival de Cinema de Buenos Aires i el guardó al millor llargmetratge i nova crítica en el 10è Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]