confinament nocturn

Es va començar aplicant a França, després va arribar a Bèlgica, a la Llombardia, a Berlín i, finalment, a Catalunya Nord. Després del tancament de bars i restaurants, l’aplicació del confinament nocturn s’ha estès per Europa com la mesura de moda per a frenar l’augment de contagis per coronavirus que hi ha arreu del continent. Dissabte es va començar a aplicar al País Valencià, que no ha volgut esperar que Pedro Sánchez declarés l’estat d’alarma. Diumenge va entrar en vigor a Catalunya i dilluns a les Illes.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut

Principat

L’aplicació del confinament nocturn a Catalunya va entrar en vigor diumenge a les 22.00 i durarà cada dia fins a les 6.00.

Les excepcions, amb caràcter d’urgència, hauran d’anar acompanyades d’una declaració d’autoresponsabilitat. Les excepcions són les següents:

 • Desplaçament per assistència sanitària d’urgència, sigui una farmàcia o un centre hospitalari.
 • Desplaçament per raons laborals sempre que no sigui possible el teletreball i amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Situacions d’urgència per a atendre persones grans o dependents; assistència a un requeriment judicial.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge degudament acreditat.
 • Passejada amb animals domèstics. En aquest cas s’haurà de fer entre les 4 de la matinada i les 6 del matí.

 

Com funciona el certificat autoresponsable de desplaçament dels Mossos? Totes les respostes

A quina hora hauran de tancar els establiments?

 • Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00. Els restaurants i els bars que facin servei a domicili podran treballar fins a les 22.00.
 • El govern permetrà que els espectacles acabin a les 22.00 i que els assistents puguin tornar a casa fins a les 23.00. Caldrà que conservin el tiquet per a acreditar-ho.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha advertit que les multes pel fet de trencar el confinament nocturn poden ser de 300 euros a 6.000, en casos de reincidència o desobediència.

Les mesures vigents fins ara, com la prohibició de reunions de més de sis persones, la capacitat màxima del 50% en cinemes i teatres i el tancament de bars i restaurants, es mantenen.

País Valencià

La restricció de la mobilitat nocturna serà de les 0.00 a les 6.00. Només podran transitar pel carrer els qui vagin a treballar, que tornin a casa de la feina o que es desplacin per una causa de força major, com ara una urgència mèdica o l’atenció d’una persona dependent. Ximo Puig preveu que aquesta mesura s’allargui fins al 9 de desembre.

Més mesures que acompanyen el confinament nocturn:

 • Es limita a sis persones el nombre màxim de membres en una reunió de caràcter familiar o social en espais públics i en espais privats entre no convivents.
 • En bars i restaurants queda prohibit el consum a la barra i la restauració i hostaleria tancaran a mitjanit. A les taules, tant a l’interior com a les terrasses, es restringeix la presència a sis persones com a màxim. Els locals no poden acceptar comandes a partir de les 23.00.
 • Queda prohibida la venda d’alcohol entre les 22.00 i les 8.00, tret de l’hostaleria i la restauració.
 • Els jardins i les zones d’esplai a l’aire lliure només podran ser oberts fins a les 22.00.
 • Es recomana que les activitats d’interacció social es desenvolupin sempre en espais oberts i ben ventilats, i que s’anul·lin o ajornin activitats no imprescindibles.

Illes

A les Illes, Francina Armengol ha decretat confinament nocturn de les 00.00 a les 6.00. En un primer moment s’havia decretat que començaria a les 23.00, però finalment, Armengol hauria decidit endarrerir una hora la queda després de parlar amb els sindicats.

Altres mesures:

 • Les trobades familiars queden limitades a sis persones.
 • En bars i restaurants queda prohibit el consum a la barra, i a les taules hauran de tenir un límit d’ocupació de sis persones.
 • Als gimnasos la capacitat màxima permesa serà del 30%.
 • La capacitat màxima de llocs de culte serà del 30% i no es permet de cantar-hi.
 • La capacitat dels espais comercials es limita al 50% i s’hi prohibeix la venda d’alcohol a partir de les 22.00.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.