esquerra unida podem eleccions corts

El Consell de Política Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha aprovat de concórrer a les eleccions a les Corts del maig en confluència amb Podem per cinquanta-quatre vots a favor, vint-i-dos en contra i dues abstencions.

D’acord amb el document aprovat, Esquerra Unida i Podem es presentaran conjuntament als comicis sota el nom ‘Unides: Podemos-Esquerra Unida’ al costat de la marca que totes dues formacions acordin, i els candidats d’EUPV ocuparan els llocs segon i sisè a València, el quart i setè a Castelló i el tercer i setè a Alacant.

L’acord haurà de ser referendat per militants i simpatitzants d’EUPV. Ho ha decidit l’òrgan màxim entre congressos, reunit a la Biblioteca Municipal de La Vall d’Uixó (Plana Baixa). Com relaten fonts de la formació, primer ha analitzat la proposta remesa a Podem per a un acord preelectoral i l’escrit amb la resposta que els ha fet arribar.

A les diputacions l’acord consisteix en dos llocs a cada capital de província. Quant als municipis, els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir si hi concorreran plegats o separats, encara que fomentaran d’arribar a acords de confluència.

El document inclou alguns altres aspectes pels quals la formació encapçalada per Rosa Pérez Garijo gaudirà de visibilitat tant en la campanya com en el funcionament de la coalició i del grup parlamentari.

El referèndum per a aprovar aquest acord serà els dies 20, 21 i 22 de febrer en línia i el dia 24 de febrer en urna.

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha defensat ‘l’exercici de responsabilitat’ de la seva formació fent aquest pas perquè ha posat els interessos de la ciutadania ‘per davant de tot’.

Pérez Garijo ha trobat que aquest compromís amb Podem és ‘útil’ per a aprofundir en les polítiques que necessita el País Valencià. ‘Serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura i per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta’, ha afirmat.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb