Espanya ha tancat amb la Xina un contracte de compra de material sanitari per 432 milions d’euros, que inclou l’adquisició de 550 milions de màscares, 950 respiradors, 5,5 milions de proves ràpides del coronavirus 2019 i onze milions de guants.

Ho ha anunciat el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, qui ha volgut subratllar: ‘No hi ha hagut cap confiscació ni retenció de materials, no n’hi ha hagut i no n’hi haurà.’ I ha afegit que l’executiu de Pedro Sánchez continuaria donant suport a ‘totes les accions de compra que facin les comunitats autònomes’.

El primer govern que va recórrer a la Xina va ser el del País Valencià, tal com va anunciar dilluns Ximo Puig. L‘avió amb material sanitari per al sistema de salut valencià va aterrar ahir a l’aeroport de Saragossa. A aquest avió, s’hi afegirà un altre que previsiblement arribarà el cap de setmana, juntament amb l’encàrrec de nous enviaments per a la setmana vinent.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb