El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha enviat una carta als diputats del Partit Popular Europeu perquè no assisteixin a la conferència que demà hi oferiran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. La carta l’ha filtrada l’eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa.

González Pons hi diu que el referèndum no és solament un atac a Espanya sinó a Europa, i que podria significar un precedent ‘perillós’ per a la unitat de molts països europeus. Diu que la llibertat d’expressió és un dret, però no quan ‘els fets històrics són substituïts per mites’. I fa un prec: ‘Us demano que no hi assistiu. La vostra presència podria ser utilitzada per crear la falsa impressió que el Parlament Europeu dóna suport al referèndum il·legal.’

González Pons reitera aquesta demanda i gairebé suplica que no hi vagin: ‘Us ho demano com un veritable suport a Europa i a tot el que Europa significa: llibertat, democràcia i respecte per la llei. Us ho demano com a col·lega. I, encara més, us ho demano com a amic.’

Cliqueu damunt de la imatge per engrandir la carta:

Captura de pantalla 2017-01-23 a les 15.05.18

I vegeu-la ací, en el piulet de Ramon Tremosa:

‘L’operació diàleg ja ha arribat a Europa’
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet ironia sobre aquesta carta dient: ‘L’operació diàleg ja ha arribat a Europa.’ Puigdemont ho ha dit a Twitter després de saber-se que González Pons havia fet arribar la carta als seus companys del Partit Popular Europeu.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb