Vox suprem

ERC ha presentat un escrit davant la Junta Electoral espanyola (JEC) perquè el Suprem exclogui Vox del judici contra el procés durant la campanya electoral. Recorden que Vox concorre a les eleccions espanyoles del 28 d’abril i consideren que si poden exercir l’acusació popular durant el judici això els dóna ‘més visibilitat de la que correspon’ segons la llei electoral. ‘És dopar de manera absurda un partit que al Suprem només fa propaganda política’, ha dit el portaveu jurídic d’ERC, Joan Ignasi Elena.

D’una altra banda, recorren a la JEC perquè insti el Tribunal Suprem a suspendre les declaracions dels testimonis previstos durant la campanya. Elena no ha volgut aclarir si sol·liciten una suspensió del judici. ‘Això ho haurà de decidir el tribunal’, ha dit. En plena campanya han de declarar, entre més, el vice-president Pere Aragonès, l’ex-secretari d’Hisenda Lluís Salvadó i els ex-consellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb