Els grups d’ERC i PDECat al congrés espanyol han registrat la petició de compareixença en comissió del ministre de l’Interior espanyol, Fernando-Grande Marlaska, per l’agressió que va patir el periodista Jordi Borràs per part d’un agent de la policia espanyola. La petició també es justifica per la identificació dels Mossos d’una agent de la guàrdia civil que formava part d’un grup que es dedicava a retirar llaços grocs.

A més, els dos partits volen demanar explicacions pels insults que van rebre dos diputats d’ERC, Josep Maria Jové i Jenn Díaz, per part d’un agent de la policia espanyola davant de la comissaria de Via Laietana. Els diputats van presentar una denúncia davant dels Mossos. El congrés celebra dilluns diputació permanent i serà llavors quan es determini si aquestes peticions tenen més suports per a reeixir.

A banda de la petició de compareixença del ministre de l’Interior, ERC i PDECat han demanat la compareixença de la ministra espanyola d’Indústria, Comerç i Turisme en relació a les autoritzacions i exportacions d’armes i material de doble ús a països que les han usat o poden usar-les en el conflicte del Iemen.

En un comunicat de la setmana passada, el Ministeri de Defensa ja va dir que ‘l’actual govern espanyol’ no ha venut armament que s’hagi pogut fer servir contra població civil i també es comprometia que, en la mesura de la seva competència, revisar les possibles vendes que estiguin encara en tràmit i que poguessin implicar l’ús directe d’aquest tipus d’armament contra la població civil.

Per últim, també sol·liciten la compareixença en comissió de la ministra espanyola de Treball, Migracions i Seguretat Social en relació amb la gestió dels fluxos migratoris al mediterrani.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb