El grup parlamentari d’Esquerra al congrés espanyol ha registrat aquest dilluns una petició de compareixença de la secretària d’estat d’Espanya global, Irene Lozano, perquè expliqui la campanya que ha anunciat que farà per lluitar contra l’independentisme durant el judici contra l’1-O.

Aquest organisme, que depèn del ministeri d’assumptes exteriors, és responsable de la imatge exterior de l’estat i ha nascut amb el propòsit de combatre els arguments dels presos polítics i l’impacte internacional que generen. Una de les primeres accions d’aquest òrgan, que depèn directament del ministre espanyol, Josep Borrell, ha estat fabricar un relat per desmuntar la violència policial de l’estat.

Lozano, ex-diputada d’UPyD, ha assegurat que l’executiu espanyol contrarestaria suposades ‘campanyes de desinformació’ dels líders independentistes empresonats amb vídeos, campanyes a les xarxes socials, portaveus acreditats i fòrums. Una operació que cerca defensar la reputació de l’estat, en la línia de les darreres manifestacions de Borrell parlant de ‘fake news’ independentistes en relació a l’1-O

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb