El ministeri d’Afers Estrangers de l’Equador ha demanat a Julian Assange, a qui van concedir asil a l’ambaixada que té el país al Regne Unit, que s’abstingui de fer comentaris sobre Catalunya. En una nota pública, el ministeri explicita el seu respecte a la ‘integritat territorial, sobirania i independència’ de tots els estats.

‘Les autoritats equatorianes han reiterat al senyor Assange l’obligació de no fer declaracions o activitats que poguessin afectar les relacions internacionals de l’Equador’, diu la nota. Cita concretament a Espanya, ‘país amb qui uneixen invariables llaços històrics i culturals, així com vincles basats en el respecte mutu, l’amistat entre els seus pobles i la cooperació bilateral, amb el desig compartit d’enfortir permanentment les seves relacions recíproques’.

El ministeri reitera el compromís a seguir brindant asil i protecció a Julian Assange, i assenyala que aquest s’ha compromès formalment ‘a observar una conducta que sigui compatible amb la voluntat de l’estat equatorià’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb