Les persones amb competència professional en el sector de la dependència i la teleassistència podran formar-se el proper curs 2018-2019 per a posteriorment superar els mòduls del cicle de grau mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, segons ha informat el Departament d’Ensenyament. Aquesta formació complementària es destina a professionals d’aquest àmbit que vulguin acreditar la seva experiència a través de l’avaluació i acreditació de competències. Amb aquesta finalitat, s’oferiran 60 places del cicle d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, i que es podran sol·licitar en el procés de preinscripció entre el 12 i el 30 de setembre. Poden presentar-se les persones que hagin passat en anys anteriors per processos d’acreditació de competències d’aquest àmbit i tingui acreditada alguna qualificació professional de l’àmbit de dependència -atenció en domicili, en institucions socials i teleassistència-. De fet, un total de 10.462 persones han acreditat alguna unitat de competència de l’àmbit de la dependència en convocatòries anteriors.

La formació complementària s’impartirà en la modalitat a distància a través de l’Institut Obert de Catalunya, mentre que la tutoria presencial es durà a terme a l’Institut Gallecs (Mollet del Vallès), Institut Montilivi (Girona) i Institut Salvador Seguí (Barcelona).

L’objectiu és facilitar a les persones poder accedir a la formació per qualificar-se i acreditar-ne l’expertesa, amb l’objectiu d’obtenir el títol corresponent, i capitalitzar així la seva experiència en el sector de la dependència.

Els mòduls professionals del títol són Organització de l’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, Atenció Sanitària, Atenció Higiènica, Atenció i Suport Psicosocial, Característiques i Necessitats de les Persones en Situació de Dependència, Teleassistència, Suport Domiciliari, Suport en la Comunicació, Destreses Socials, Primers Auxilis, Formació i Orientació Laboral, Empresa i Iniciativa Emprenedora, Anglès Tècnic, Síntesi i Formació en Centres de Treball. 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb