El sector de les energies renovables reclama molts més projectes i ambició per a complir els objectius de sostenibilitat

  • "Cal un lideratge clar amb uns objectius a curt termini", exigeix el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya

VilaWeb
Redacció
17.08.2022 - 19:39
Actualització: 17.08.2022 - 21:31

El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, que agrupa dues-centes entitats i empreses de lector de les renovables, ha reclamat avui a les administracions més ambició i projectes per assolir els reptes que planteja la transició energètica. “Tant pel que fa a les energies renovables, com pel que fa a l’eficiència energètica, es posa de manifest la dificultat en l’acompliment dels objectius previstos”, ha exposat l’entitat en un comunicat. Així mateix, el clúster ha demanat molts més projectes i un “lideratge clar, amb uns objectius a curt termini” per tal de complir les metes de descarbonització, eficiència i producció sostenible que s’han marcat les autoritats europees, espanyoles i catalanes.

“Les energies renovables són una de les mesures que necessitem portar a terme per a fer realitat aquesta transició energètica, però no és l’única. També cal prioritzar les mesures associades a la millora de l’eficiència energètica per part de tots els usuaris, de manera que es pugui reduir la demanda energètica. I és que només amb les renovables no assolirem els objectius que tenim fixats”, avisa l’entitat sota el lema “Ara o mai”.

Per complir les metes fixades, l’entitat demana a tots els actors, tant públics com privats, que s’impliquin en aquesta transició, treballin de forma col·laborativa i busquin “l’entesa” entre totes les activitats socioeconòmiques dels territoris. Pel Clúster, l’anàlisi de la situació actual i l’evolució dels darrers anys apunta que alguns dels propòsits a llarg termini, com ara la total eliminació de fonts d’origen fòssil i nuclear en la producció d’electricitat i aconseguir el 85% de l’electrificació de tota la demanda energètica, es troben avui “lluny de ser assolits”.

“Els projectes que es troben en procés de tramitació (en els seus diferents estadis) són més nombrosos, no obstant això, si volem assolir els objectius fixats per al nou model energètic, calen molts més projectes. En la situació de crisi actual és lògic que augmenti la nostra capacitat de generació, però si ens comparem amb altres territoris, la nostra capacitat de generació encara podria ser molt superior”, alerten.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any