MINUT A MINUT

[EN DIRECTE] S’acaba el darrer dia de selectivitat a les Illes

  • Tota la informació sobre els exàmens de les PAU a les Illes Balears, minut a minut

VilaWeb
Alba Tebar Gutiérrez
11.06.2024 - 12:45
Actualització: 13.06.2024 - 20:39

Darrer dia de les proves de selectivitat a les Illes. Cada examen dura una hora i mitja i els resultats es valoren sobre catorze punts.  Avui es faran els examens arts escèniques; ciències generals; fonaments artístics; grec; matemàtiques; llengua estrangera-anglès; dibuix artístic; física; segona llengua estrangera (alemany o francès); cor i tècnica vocal; dibuix tècnic aplicat a les arts plàstiques i al disseny; empresa i disseny de models de negoci. A Catalunya i al País Valencià la selectivitat es va fer la setmana passada.

Tanmateix, arran de la polèmica en l’examen de literatura castellana a Catalunya, uns quants estudiants han demanat de repetir un exercici, i el repetiran aquesta setmana. L’error va afectar 1.368 alumnes.

 A les Illes els resultats dels exàmens de selectivitat es faran públics el dia 19 de juny, a partir de les 15.00, i se’n podran demanar revisions els dies 19, 20 i 21. Els estudiants tindran una segona oportunitat per a repetir els exàmens els dies 9, 10 i 11 de juliol.

Tot seguit us oferim tota la informació de la selectivitat en directe.

16.45h

Finalitza el tercer examen del dia.

S'han examinat de dibuix artístic, física o de la segona llengua estrangera (alemany o francès).

15.15h

Comença l'examen de dibuix artístic, física o segona llengua estrangera.

Fins a les 16.45, els estudiants s'examinaran d'aquestes assignatures. De llengua estrangera, s'examinen o bé d'alemany o bé de francès.

14.25h

Polèmica a l'examen de matemàtiques socials de la selectivitat.

Ahir els estudiants de les Illes Balears es van examinar de matemàtiques de modalitat social. Tal com ha passat altres anys, uns quants alumnes es van queixar de la dificultat de l'examen.

La polèmica forta va arribar hores més tard, quan Eduard Jalón, professor de matemàtiques que té un canal de YouTube dedicat a la matèria, va publicar uns vídeos en què criticava els alumnes que havien expressat el seu malestar per l'examen. En els vídeos publicats, feia burla dels alumnes i els insultava, amb frases com aquesta: "Això és difícil? Em preneu el pèl? Sou uns inútils." Amb tot, la UIB ha desmentit els rumors que asseguraven que Jalón era un dels professors responsables d'haver fet l'examen de selectivitat: "Volem aclarir que aquesta persona no és ni ha estat professor de la Universitat de les Illes Balears. Tampoc no ha participat en l’elaboració ni en la coordinació dels exàmens de les PBAU." Finalment, han lamentat el comportament i les formes de Jalón, i han enviat un missatge d'ànims als alumnes. "Segur que els estudiants s'han preparat bé. No faceu cas del renou de les xarxes socials i confiau en la seva preparació i estudi."

13.00h

Acaba l'examen de llengua estrangera-anglès.

S'ha acabat l'examen de llengua estrangera-anglès. Fins a les 15.15 no hi haurà el següent examen, que serà de dibuix artístic, físic, segona llengua estrangera (alemany o francesa). L'últim examen de la selectivitat serà de 17.30 a 19.00.

11.30h

Comença el segon examen del dia.

Els més de cinc mil estudiants inscrits a la selectivitat de les illes s'examinen ara de llengua estrangera-anglès. L'examen acabarà a les 13.00.

10.30h

S'acaba el primer examen de l'últim dia de la selectivitat.

selectivitat 2022

Ja s'ha acabat el primer examen de l'últim dia de la selectivitat. El següent serà el de llengua estrangera-anglès, a les 11.30.

09.00h

Comença el primer examen del darrer dia de la selectivitat.

De 09.00 a 10.30, els estudiants inscrits a la selectivitat s'examinen d'arts escèniques, ciències generals, fonaments artístics, grec i matemàtiques.

12.06.2024
19.03h

S'acaba el segon dia de selectivitat a les Illes

Ja s'ha acabat el segon dia de selectivitat a les Illes. Avui, els estudiants s'han examinat biologia, disseny, història de l’art, literatura dramàtica, tecnologia i enginyeria. Demà serà el darrer dia. Els exàmens començaran a les 9.00, amb arts escèniques, ciències generals, fonaments artístics, grec i matemàtiques.

17.32h

Comença l'últim examen del segon dia de selectivitat.

Els estudiants s'examinen ara de biologia, disseny, història de l’art, literatura dramàtica o tecnologia i enginyeria. És una assignatura optativa.

16.54h

Finalitza l'examen d'història de la filosofia.

Ara tan sols queda fer un examen en la segona jornada de selectivitat a les Illes. Els estudiants que hagin elegit biologia, disseny, història de l’art, literatura dramàtica o tecnologia i enginyeria, començaran l'examen a les 17.30.

15.15h

Comença el tercer examen del dia a la selectivitat de les Illes.

Els estudiants s'examinen ara d'història de la filosofia. És una assignatura optativa, que podien elegir de fer a canvi d'història. L'examen durarà fins a les 16.45.

13.36h

Què van preguntar a l'examen de llatí?

Els textos que calia analitzar eren Fabulae, d'Higí, i Breviarium historiae romanae, d'Eutropi.

13.33h

Com va ser l'examen d'història?

En l'examen d'història de la selectivitat a les Illes, van entrar preguntes sobre la Constitució espanyola de 1976, la restauració borbònica, la guerra del francès, i la dictadura de Primo de Rivera.

13.20h

Com va ser l'examen de llengua catalana i literatura de les Illes?

Irene Solà, Sergi Pàmies i un text periodístic sobre l'ús dels mòbils a les aules. Aquests han estat les principals lectures a analitzar en l'examen de llengua catalana i literatura a la selectivitat de les Illes. També hi havia l'opció de parlar sobre l'escola mallorquina, de Joan Alcover i Miquel Costa i Llobera, o de la literatura de postguerra de Llorenç Villalonga.

13.14h

Finalitza l'examen de llengua castellana i literatura.

Era un dels exàmens de la fase obligatòria, és a dir, que havia de fer tothom que es presentés a la selectivitat. Ara comença la pausa de migdia, en què els estudiants poden aprofitar per a dinar, descansar o repassar per al pròxim examen, que comença a les 15.15. Serà l'examen d'història de la filosofia.

11.28h

Comença l'examen de llengua castellana i literatura.

Comença el segon examen del dia, el de llengua castellana i literatura. S'allargarà fins a les 13.00. Aquest és un dels exàmens que formen part de la fase obligatòria.

A les 15.15 es farà l'examen d'història de la filosofia.

10.30h

S'acaba el primer examen del dia.

S'acaba el primer examen del dia. A les 11.30, els estudiants s'examinaran de llengua castellana i literatura, una de les matèries de la fase obligatòria de la selectivitat.

10.04h

Publicada en el BOE la nova selectivitat amb criteris de correcció comuns que s'aplicarà el juny de 2025.

El BOE ha publicat avui la nova selectivitat aprovada ahir pel consell de ministres espanyol, que entrarà en vigor el juny del 2025 i que substitueix el nom d'Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU) pel de Prova d'Accés a la Universitat (PAU).

Consulteu com serà el nou model d'examen de la Selectivitat 2025.

09.00h

Comença la segona jornada de selectivitat a les Illes.

De 09.00 a 10.30, els estudiants inscrits a la selectivitat s'examinen de les següents matèries troncals: història de la música i de la dansa; matemàtiques aplicades a les ciències socials i moviments culturals i artístics.

11.06.2024
19.02h

Demà, a les 9.00, començarà la segona jornada d'exàmens de la selectivitat a les Illes.

Els horaris dels exàmens són els següents:

  • 9.00-10.30: història de la música i de la dansa / matemàtiques aplicades a les ciències socials / moviments culturals i artístics
  • 11.30-13.00: llengua castellana i literatura
  • 15.15-16.45: història de la filosofia
  • 17.30-19.00: biologia / disseny / història de l’art / literatura dramàtica / tecnologia i enginyeria

19.01h

Finalitzen els exàmens del primer dia de selectivitat a les Illes.

Els estudiants s'han examinat d'anàlisi musical, dibuix tècnic, geografia i ciències ambientals, llatí, o tècniques d’expressió grafico-plàstiques, segons la modalitat elegida.

17.35h

Comença l'últim examen de selectivitat del dia a les Illes.

Els estudiants s'examinen ara d'anàlisi musical, dibuix tècnic, geografia i ciències ambientals, llatí, o tècniques d’expressió grafico-plàstiques, segons la modalitat elegida.

17.11h

Es prohibeix portar rellotge a la selectivitat.

El coordinador de les PAU a les Illes, Joan Antoni Mesquida, ha dit que els alumnes no poden portar cap mena de rellotge als braços, per tal d'evitar trampes amb dispositius mòbils. Segons que expliquen, és una mesura que fa que tothom tingui les mateixes oportunitats.

16.48h

Les fortes pluges afecten la selectivitat a les Illes.

Els estudiants que feien la selectivitat al campus de la UIB s'han vist afectats per les fortes pluges. Han caigut 4 l/m². L’Aemet manté activa a l’interior i el sud de Mallorca l’alerta de color carabassa per pluges, davant la probabilitat que es produeixin precipitacions acumulades en una hora de 40 mm.

Un aiguat obliga a tancar temporalment l’aeroport de Palma

16.45h

Acaba l'examen d'història a les Illes.

Els estudiants han finalitzat el tercer examen del dia. Ara tan sols els queda fer un examen optatiu a les 17.30. S'examinaran d'anàlisi musical, dibuix tècnic, geografia i ciències ambientals, llatí, o tècniques d’expressió grafico-plàstiques, segons la modalitat.

15.25h

Comença l'examen d'història a les Illes.

Els alumnes que hagin elegit aquesta assignatura (es podia elegir entre història o història de la filosofia) acabaran l'examen a les 16.45.

13.13h

Ja ha acabat l'examen de llengua catalana i literatura.

A les 13.00, els estudiants han acabat l'examen de llengua catalana i literatura, que ha començat a les 11.30. És una assignatura troncal, és a dir, que l'havien de fer tothom matriculat a la selectivitat.

12.58h

A les 9.00 ha començat la selectivitat amb l'examen de geografia o física.

L'examen de geografia o física ha començat a les nou del matí. És una matèria optativa, és a dir, que depèn de la modalitat de batxillerat cursada. Per tant, no tots els alumnes havien de presentar-se a aquesta prova.

12.54h

Els estudiants es podran examinar de noves assignatures.

Enguany, la selectivitat ofereix la possibilitat d'examinar-se de deu noves assignatures, que s'han cursat a segon de batxillerat. Són anàlisi musical, ciències generals, cor i tècnica vocal, dibuix artístic, dibuix tècnic aplicat a les arts plàstiques i al disseny, història de la música i de la dansa, moviments culturals i artístics, tècniques d'expressió gràfico-plàstiques, tecnologia i enginyeria, i literatura dramàtica.

12.51h

La majoria d'estudiants matriculats s'examinen a Mallorca.

Segons que indica la UIB, el 79,4% dels alumnes s'han matriculat als centres de Mallorca, amb 3.895 estudiants. A Menorca, se n'hi han matriculat 426, a Eivissa 567 i a Formentera 20. A més, un 59,7 % dels examinands són dones.

12.42h

Gairebé 5.000 estudiants comencen la selectivitat a les Illes.

Un total de 4.908 estudiants de les Illes Balears, un 2,8% més que l'any passat, s'han matriculat per als exàmens de les PAU. Enguany, la novetat és que podran elegir entre història o història de la filosofia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any