El Consell General del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha nomenat Elvira Dyangani Ose com a nova directora del MACBA. Aquest Consell ha fet seva la proposta del comitè d’experts, que ha valorat de la candidatura guanyadora la voluntat d’aportar “una mirada innovadora sobre el paper del museu en l’escenari local i internacional”. El Consell destaca que la candidata “compleix tots els requisits de la convocatòria pública” i que, pel que fa als mèrits que calia considerar, ha obtingut la millor valoració per “mantenir el prestigi” del museu com a institució de referència internacional, desenvolupar una política d’exposicions, activitats i publicacions acadèmiques “d’excel·lència” i continuar enfortint la Col·lecció MACBA.

Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del MACBA els darrers sis anys. El contracte que signa és d’alta direcció i estipula una durada de cinc anys, renovables amb l’acord explícit del Consell General.

Nascuda a Còrdova el 1974, la nova presidenta del MACBA és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és Diploma d’Estudis Avançats en Arquitectura i ha fet estudis d’Història i Teoria de l’Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat, a més, candidata doctoral al Departament d’Història de l’Art i Estudis Visuals de la Universitat Cornell de Nova York.

Des del 2018 és directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres, a més de professora de Cultures Visuals al Goldsmiths, Universitat de Londres, des del 2014, i membre del Consell del Thought CouncilFondazione Prada.

Amb anterioritat ha estat comissària de la Biennal Internacional d’Art Contemporani de Göteborg; conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern a Londres; directora artística de Recontres Picha – Biennal de Lubumbashi, República Democràtica del Congo; conservadora d’Art Contemporani i editora de Publicacions del Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC) de Sevilla, i conservadora d’Art Contemporani del Centro Atlántico de Arte Moderno (CAAM) a Las Palmas de Gran Canaria.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.