Els agents responsables de la violència contra els votants que el primer d’octubre de 2017 s’aplegaven a l’IES Pau Claris de Barcelona han estat identificats per l’acusació i són investigats pel jutjat d’instrucció número 7, que avui els ha començat a prendre declaració. Són els primers a comparèixer davant del jutge per les agressions i les vexacions contra la gent que hi havia al Pau Claris i a l’Escola Mediterrània. Han justificat la violència que van emprar contra els votants, i fins i tot el fet de pegar amb la porra al cap i a la cara de la gent. I han arribat a dir que els ferits tenien ‘presumpta sang’, que podia ser pintura.

L’advocat i tinent de batlle de Barcelona Jaume Asens, en representació de l’acusació popular que exerceix el consistori, ha explicat que tenen identificats, amb fotografies i vídeos, els agressors. I ho ha publicat a Twitter, en un fil de deu piulets en què mostra, per exemple, el sots-inspector que va estirar els cabells d’una dona que no oferia resistència a les escales del Pau Claris o que va torçar els dits i va fer caure per una escala una altra dona; un altre policia que empenyé una dona escales avall i un tercer que clava cops de puny a la cara a un home que hi havia assegut a les escales. A cadascun d’aquests vint-i-quatre agents els atribueixen accions concretes, documentades i en vídeo, que poden ser constitutives de delictes de lesions, contra la integritat moral i contra drets fonamentals.

Vegeu-los:

Vegeu el documentari ‘La gent de l’escala’ del programa ‘Sense ficció’ de TV3 que relata la violència desplegada per la policia espanyola en aquest col·legi electoral.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb