El moviment veïnal Prou! AP-7 Gratuïta Ja! ha traslladat al nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, la necessitat de que el ministeri de Foment paralitzi i descarti la construcció de noves rotondes a la carretera N-340 un cop ja s’ha anunciat l’alliberament de peatges de l’autopista a partir de finals de l’any vinent, quan acaba la concessió. Representants dels veïns van reunir-se aquest dijous al vespre amb Sabaté a Tortosa com una primera presa de contacte amb representants del nou executiu estatal del PSOE. ‘Falten 540 perquè finalitzi el contracte –de la concessió- i veiem que les rotondes s’han de paralitzar immediatament perquè hi ha una premissa que no estava prevista. Potser no estaran construïdes quan autopista serà gratuïta: això vol dir que o malgasten els diners o no es farà la gratuïtat’, ha avisat el portaveu veïnal Llorenç Navarro. El moviment ha reclamat a Sabaté que, un cop paralitzat els projectes, s’encarregui un estudi tècnic o es creï una comissió que abordi la necessitat real d’implantar aquests elements al llarg del tram ebrenc de la N-340.

Arran de la trobada, que va tenir lloc aquest dijous al vespre a la delegació de l’Agència Tributària a Tortosa, Navarro ha agraït Sabaté la voluntat de conèixer ‘de primera mà’ els problemes i les mancances en infraestructures del territori. Malgrat això, el portaveu veïnal també li ha retret, al mateix temps, les poques millores que s’han experimentat en aquesta matèria durant les últimes dècades. ‘En 40 anys continuem tenint les mateixes infraestructures que en temps de Franco. Això no ha canviat, tot i que han hagut polítics del territori que han anat a Madrid, inclòs ell, i tot segueix igual’, ha tancat Navarro.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb