Els veïns del barri de Sants ultimem els decorats dels carrers: “No hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa”

La pluja intensa d’ahir va malmetre alguns guarniments

VilaWeb
Redacció
18.08.2022 - 15:56
Actualització: 18.08.2022 - 22:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els veïns del barri de Sants ultimem avui els decorats dels carrers a quaranta-vuit hores del començament de la Festa Major d’enguany, una de les més esperades després d’haver-se reduït l’any passat de vuit dies a cinc per la pandèmia i que s’anul·lés l’any 2020. “No hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa i sortir”, assegura José Antonio Moreno, veí del carrer d’Alcolea (‘de Dalt’). Els veïns, però, viuen pendents de la pluja, ja que els forts ruixats d’ahir van malmetre algun dels decorats dels carrers com les bigues de plàstic i paper del carrer Alcolea ‘de Baix’. La Festa Major arrenca aquest dissabte a la tarda amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular i el pregó a càrrec de l’informàtic Elies Campo.

Els veïns del carrer Alcolea de Dalt penjaven aquest mati els guarnits. La decoració dels cent vuitanta metres de carrer fa referència a la nau Apolo 11 i “tot el material és reciclat amb plàstic, cartró, ampolles, paper, cola i pintura”, diu Moreno. “I mans!”, afegeix la Mari, de noranta-quatre anys, veïna d’Alcolea de Dalt, que porta tota la vida treballant a les festes del barri i en la preparació dels guarnits.

Moreno assegura que porten treballant en els guarnits durant 365 dies: “S’acaba una festa i ja comencem l’altra”. La decoració d’enguany sobre Apolo 11 constarà d’un coet de 12 metres, de planetes i estrelles.

Alcolea de Baix

El carrer Alcolea de Baix dedica la decoració a una biblioteca descoberta al futur. Durant segles la biblioteca hauria quedat perduda i amagada i seria descoberta l’any 3125. “Suposem que en aquell moment no hi haurà llibres i la gent del 3125 no sabrà que és un biblioteca”, explica Marta Turull, responsable dels guarnits. La idea es muntar un edifici en ruïnes amb bigues, algunes trencades, tornados de fulles i portalades amb columnes amb llibres, taules i estanteries del segle XXI.

Part del decorat ha quedat malmès pels forts ruixats d’ahir a Barcelona. “Vam penjar mig sostre i com les bigues són de garrafes i estam empaperades es va destruir per la pluja”, apunta Turull.

Al carrer Guadiana van haver de retirar els decorats aquest dimecres quan va començar a ploure. Els guarnits estan dedicats a la volta al món en 8 dies.

Inici de la festa

La Festa Major de Sants arrenca aquest dissabte per la tarda amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular i el pregó a càrrec de l’informàtic Elies Campo.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes