Els 350 treballadors d’Eulen de l’aeroport de Barcelona estan reunits des de les 11 del matí per votar, en assemblea, la proposta de la Generalitat, acceptada per la direcció de l’empresa, i la de màxims que defensa el comitè de vaga. A última hora, però s’hi han afegit dues opcions intermèdies més que no havien estat negociades prèviament.

Segons ha explicat en declaracions a mitjans, Purificación Infante, membre del comitè de vaga, les opcions entre les quals voten els treballadors són: la proposta mediada pel Departament de Treball de la Generalitat – acceptada per l’empresa i que preveu un complement salarial de 200 euros per 12 pagues-, una altra proposta de 200 euros per 15 pagues, una altra opció d’un complement de 250 euros per 15 pagues i la del comitè de vaga, de 350 euros, també per 15 pagues.

Infante ha explicat que la majoria dels treballadors estan a favor d’optar per la segona opció, que preveu un complement salarial de 200 euros per quinze pagues, que es trobaria a mig camí entre la proposta de la Generalitat i la de màxims del comitè de vaga.

Un dels primers treballadors que ha votat, Diego, ha explicat a l’agència EFE que la seva opció ha estat la de 250 euros en quinze pagues i ha assegurat que aquesta és l’opció preferida per la majoria dels seus companys.

A més, aquest treballador ha apuntat que aquest tipus de reclamacions les haurien d’haver fet fa temps, ja que, des que va començar la crisi, han vist com se’ls hi ha reduït el sou. ‘Ens van començar a treure plusos i plusos, i ens hem quedat amb mil euros. Abans en cobràvem 1.300 o 1.400, però fa tres o quatre anys que ens hem quedat sense res’, ha assenyalat.

Es preveu que l’assemblea s’allargui fins a les set del vespre, moment en què es calcula que hauran pogut votar tots els treballadors de l’empresa.

Per a més informació, podeu consultar aquest article: Els 350 treballadors d’Eulen decideixen avui si accepten la proposta d’acord en una votació de resultat incert.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]