Els treballadors del MACBA i l’Arxiu Històric de Barcelona han acordat de mantenir la vaga indefinida convocada pels treballadors dels Serveis Educatius Ciut’Art i pel sindicat SUT. D’altra banda, la resta de centres de Ciutat’art, entre els quals hi ha les fundacions Miró i Tàpies, el Museu de la Música, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes i la Virreina Centre de la Imatge, han convocat aturades per a dimecres i dijous.

En un comunicat, el sindicat valora com a èxit les primeres quatre jornades de vaga indefinida. Els treballadors de Ciutat’art protesten contra la precarietat laboral i els abusos que es produeixen per la reducció dràstica del pressupost de l’adjudicació, ‘que es scarrega sobre les condicions laborals’.

El sindicat també critica que, malgrat la repercussió de la vaga, la direcció del MACBA i de l’ICUB continuen sense assistir a les reunions amb els representants dels treballadors. Per altra banda, els treballadors recullen fons per la caixa de resistència a les portes tant del MACBA com de l’Arxiu Històric de Barcelona, on hi ha instal·lats piquets informatius.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]