La segona jornada de vaga indefinida de taxistes al País Valencià ha començat avui a primera hora del matí amb mobilitzacions als aeroports de Manises i l’Altet, i a una zona comercial d’Alfafar, segons que ha avançat ÀPunt. Ara es concentren a l’estació Joaquim Sorolla de València.

Per desblocar el conflicte, el Ministeri de Foment espanyol ha convocat dimecres les principals organitzacions de taxistes. El sector ha assegurat que mantindrà la protesta contra les llicències VTC pel cap baix fins a dimecres.

L’aturada va començar aquest cap de setmana, quan la Confederació d’Autònoms del Taxi de la Comunitat Valenciana i els treballadors dels grups Radioteletaxi i Eurotaxi d’Alacant van decidir d’afegir-se a l’aturada indefinida que va començar a Barcelona. Tot i això, el sector manté uns serveis mínims per a urgències mèdiques i persones amb problemes de mobilitat.

A Alacant, l’adhesió es va decidir dissabte en una assemblea espontània, perquè d’entrada la vaga de taxis era prevista per a dilluns. En aquell moment es va anul·lar el servei a la ciutat. Quant a la Confederació d’Autònoms, que forma part de l’organització Antaxi, dissabte a la nit van convocar a un ‘estat de rebel·lió pacífica per a demostrar unitat’ amb la resta de taxistes de l’estat espanyol.

L’atura indefinida és la resposta del sector a la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que limita les llicències VTC, amb les quals operen Uber i Cabify, després d’un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb