La primera secretària dels socialdemòcrates andorrans, Susanna Vela, ha proposat que, si es reforma la constitució andorrana, s’hi inclogui el vot dels residents. ‘No pot ser que en unes eleccions comunals no puguin votar els residents, no passa en cap país que es vulgui dir democràtic’, diu.

Vela defensa la modernització de la constitució per a incloure-hi aspectes que fa un quart de segle no es proposaven. Creu que el fet que hi hagi articles que encara s’han de desenvolupar no priva pas de fer aquesta modificació. La proposa ‘en un sentit positiu, per fer-la més gran i que tingui en compte drets que potser fa vint-i-cinc anys ningú, ni polítics ni juristes, no tenien presents’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.