El Departament d’Ensenyament i els representants dels sindicats majoritaris del professorat han signat aquesta tarda l’acord que servirà per a augmentar el cos docent en 5.500 persones el curs vinent. Arran de la signatura es desconvocarà oficialment la vaga que els representants de la plantilla havien convocat el 9 de febrer per reclamar de retornar a les condicions laborals d’abans de les retallades per la crisi. El pressupost presentat inicialment pel govern ja preveia uns 2.000 professors més, però una aportació extra de 140 milions d’euros ha permès de fer créixer la xifra amb 3.500 més.

Dimecres de la setmana passada Ensenyament i sindicats pactaven la xifra dels 5.500 professors, dels quals uns 4.700 s’incorporaran als centres l’1 de setembre, 300 corresponen als docents que podran cobrar el juliol si han treballat més de 6 mesos i els altres 500 seran substituts. Entre 2.500 i 3.000 mestres serviran per a cobrir la reducció d’una hora lectiva setmanal, i un miler més per a reduir el nombre d’alumnes per grup. La resta serviran per a fer desdoblaments i augmentar el personal en centres d’alta complexitat o atendre els alumnes amb necessitats especials en escoles inclusives. Amb aquest augment, el departament accepta de reduir una hora lectiva setmanal als docents i es compromet a revisar la segona hora lectiva en el pressupost del 2018 segons la disponibilitat pressupostària, també reivindicada pels professors per retornar a les condicions laborals d’abans de la crisi econòmica.

Així doncs, l’acord marc negociat amb el departament estableix:

1. Un augment de plantilla de 4.714 places per al curs 2017-18.

– 2.850 lligades a reducció d’1 hora lectiva

– 650 a negociar amb la part social amb la possibilitat d’incorporar millores en l’atenció als alumnes: desdoblaments, coordinacions, reconversió dels terços de jornada a mitges, avançament de les substitucions…

– 187 d’assignació de dotacions per a l’atenció a la diversitat

– 340 d’augment d’hores lectives per a la coordinació en instituts

– 300 de millora en els centres de màxima complexitat.

– 387 d’augment escolarització

2. Substitucions des del primer dia en baixes més llargues de set dies i des de l’1 de setembre

3. Cobrament del juliol del personal substitut que ha treballat més de sis mesos.

4. Augment del pressupost per a formació permanent dels professors.

5. Compromís per part del Departament d’Ensenyament d’un nou augment de plantilla en els exercicis 2018 i 2019 amb la inclusió en l’acord de la negociació de la reducció de la segona hora lectiva, cosa que implica el reconeixement explícit per part del Departament que aquesta segona hora s’ha de retornar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.