Les organitzacions sindicals andorranes han fet un balanç positiu de les dues jornades de vaga que van convocar dijous i divendres. Ara exigeixen al govern que mogui fitxa per a satisfer les seves demandes i adverteixen que, si no hi ha canvis, convocaran més accions. Deixen un termini d’una setmana a l’executiu perquè obri el diàleg amb els representants sindicals.

La Plataforma Sindical de les Administracions ha agraït el suport dels treballadors que s’han afegit a les vagues i han criticat els ‘serveis mínims abusius’ que va decretar el govern i que va impedir que més funcionaris s’adherissin a la vaga. Els sindicats van convocar les vagues per protestar contra la nova llei de la funció pública que impulsa l’executiu.

‘Continuarem treballant per fer un país millor, sense acomiadament lliure, sense diferències salarials entre homes i dones, ni diferències socials entre la classe dirigent i la classe treballadora, amb condicions de treball dignes, amb una conciliació laboral i familiar real i amb una administració de qualitat al servei del ciutadà. Nosaltres hem obert el camí, però tothom s’hi pot afegir. El poble és sobirà i té el poder de fer valer els seus drets a la feina, a casa, al carrer i a les urnes’, diuen.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.