La decisió del govern andorrà d’acceptar la jubilació dels mestres a seixanta anys ha fet que la resta de funcionaris públics també ho reclamin i els sindicats no descarten de fer una vaga per a aconseguir-ho. El portaveu de la plataforma sindical que aplega els col·lectius de la funció pública, Gabriel Ubach, ha dit que no era pas improbable que proposessin de convocar aturades per a forçar l’executiu a fer més concessions, després d’haver-se aconseguit la jubilació anticipada dels docents.

Ubach creu que si els mestres han aconseguit que el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, acceptés les reivindicacions del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha estat gràcies a la vaga dels dies 15 i 16 de març, que va ser seguida sobretot entre el cos educatiu.

A més, no descarta de repetir l’esquema de mobilitzacions tot i que esperen gests de l’executiu durant el tràmit parlamentari de la llei de la funció pública, sobretot pel que fa a les condicions de jubilació dels funcionaris del cos general.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb