La Universitat de Barcelona acollirà a les sis de la tarda una cita històrica: per primera vegada, els presidents dels quatre consells insulars coincidiran en un acte fora de les Illes. L’acte ha estat organitzat pel col·lectiu Illencs, format per estudiants i gent de les Illes que viu al Principat, i tractarà sobre la projecció de futur de cada una de les illes i en relació amb la resta dels Països Catalans.

Illencs ja ha fet més conferències i taules rodones per explicar la realitat de les Illes a la gent que viu a Catalunya. Dins aquests actes, es va proposar de portar els quatre presidents a Barcelona: Miquel Ensenyat, de Mallorca; Maite Salord, de Menorca; Vicente Torres, d’Eivissa; i Jaume Ferrer, de Formentera. L’acte s’inclou en el cicle de conferències ‘Illencs de tertúlia’ i es farà a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Principalment, es vol debatre sobre tres punts: explicar què és el consell com a institució, repassar com se’l van trobar els presidents respectius i definir els grans objectius, i parlar dels Països Catalans, del procés cap a la independència de Catalunya i de les aspiracions sobiranistes de cada illa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb