Els participants a la tancada migrant antiracista que va començar a l’abril a l’antiga Escola Massana, a Barcelona, i que també ha motivat protestes similars a l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Blanes es concentraran aquest cap de setmana a la plaça de Sant Jaume en una mobilització que tenen previst que duri de les set de la tarda de dissabte a les set del matí de diumenge.

Segons els impulsors de la tancada, serà una assemblea i una ocupació amb l’objectiu de visibilitzar els problemes que pateix la població migrant i les onze reivindicacions que han motivat les tancades, entre les quals l’empadronament sense domicili o la implementació de polítiques de gènere. Les dones migrants, denuncien, estan doblament discriminades. ‘Volem respostes concretes a les nostres demandes i no volem més verbs a l’infinit’, ha reclamat l’activista Norma Falconi. Diversos participants en la tancada de la Massana han expressat que han viscut com una ‘total contradicció’ la rebuda de l’Open Arms aquesta setmana al Port de Barcelona. ‘Els immigrants seguim esperant i després se’ns diu que nosaltres som els benvinguts; que Barcelona és ciutat refugi i que Espanya és molt oberta’, ha afirmat Falconi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb