La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) assegura que en aquests moments no hi ha indicadors que mostrin que la situació política que viu el país estigui tenint una afectació directa al sector firal perquè ‘no s’han desconvocat fires i aquestes mantenen els compromisos adquirits amb empreses i expositors’.

Tot i això, el president de l’entitat, Ramon Ferrando, ha reconegut que ‘no hi ha un bon ambient al sector, de la mateixa manera que passa en el comerç’, malgrat destacar que algunes fires celebrades recentment han tingut ‘més èxit que l’edició anterior’.

Catalunya acollirà el 2018 un total de 458 fires, 9 menys que enguany. Des de la FEFIC relacionen aquest decrement amb el fet que l’any vinent se celebraran 43 fires estatals i internacionals, respecte a les 58 previstes per aquest 2017, ja que moltes d’aquestes fires són de caràcter bianual i se celebren només en anys senars. Per contra, les fires d’àmbit comarcal creixen en 6 certàmens, arribant a les 415, segons s’ha donat a conèixer en el marc del 24è Congrés de Fires de Catalunya que se celebra a les Borges Blanques.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]