Els nens nascuts els últims anys conviuen amb telèfons intel·ligents i tauletes d’una forma totalment normalitzada. Ara bé, això no significa que els pares no hagin de tutelar els seus fills i guiar-los a través d’un món que, utilitzat de manera saludable, ofereix moltes possibilitats. De tot això, en parlem en aquest article, inclòs al nostre monogràfic ‘Noves tecnologies i salut infantil‘.

Des que el 2007 Steve Jobs, al capdavant d’Apple, va presentar el primer iPhone, ha plogut molt. A Espanya va arribar pràcticament el 2009, i de seguida es van llançar l’iPad i l’Apple Watch: el primer, el 2010, i el segon, el 2015. Amb ells, van arribar també una interminable gamma de productes que han acabat per marcar molts rumbs i que estan modificant la nostra forma de relacionar-nos amb el món.

Els gestos de passar pantalles fent lliscar l’índex o d’ampliar detalls separant el polze i l’índex, per exemple, ja formen part de la nostra vida. No obstant, el fet fonamental que va aconseguir l’iPhone és que portéssim un ordinador hiperconnectat sempre amb nosaltres.

Després van arribar les apps i les xarxes socials i els blogs, que van pujar al carro ràpidament. I, des d’aleshores, multipliquen cada dia la seva presència.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb