La Marxa Som, la caminada popular que ha recorregut a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, va lliurar diumenge les conclusions recollides per tot el país als diputats del Parlament de Catalunya Adriana Delgado, Chakir El-Homrani i Gabriela Serra. Entre les conclusions que van exposar els portaveus de les quatre columnes es destaca un fort interès  dels participants per a sentir-se més escoltats, per a obtenir mecanismes que els permetin més intervenció en els afers públics.

A l’acte de presentació de les conclusions hi van participar Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som; Teresa Forcades; Martí Olivella, del Parlament Ciutadà; David Fernàndez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. A continuació podeu veure les intervencions de David Fernàndez i Teresa Forcades (l’acte sencer és al final de la notícia):

Amb quatre columnes simultànies, la Marxa Som ha recorregut totes les comarques de Catalunya amb moltes activitats: caminades, actes en favor de la democràcia participativa, lectures del manifest de la marxa, recollida d’adhesions i assemblees deliberatives per a aplegar les conclusions dels municipis. A més a més, a molts dels indrets que ha recorregut la Marxa Som s’han pogut veure espectacles lúdics i culturals promoguts per les entitats col·laboradores mateix, com ara cercaviles de gegants, actuacions castelleres, concerts i recitals de poesia.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb