Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio cessaran el 27 d’abril, quan s’aprovaran les bases dels concursos públics

  • Els adjunts actuals al càrrec –Sígfrid Gras a TV3, Jordi Borda a Catalunya Ràdio i Geni de Vilar a Mitjans digitals- tindran delegades les funcions de direcció

VilaWeb
ACN
01.04.2022 - 12:43
Actualització: 01.04.2022 - 14:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els directors de TV3, Vicent Sanchis, i Catalunya Ràdio i Mitjans digitals, Saül Gordillo, cessaran del càrrec el 27 d’abril, dia que s’aprovaran les bases dels concursos que han d’escollir les noves direccions dels mitjans públics. Així ho ha acordat el consell de govern de la CCMA per unanimitat de tots els seus membres. Fins que es resolguin els concursos, les direccions dels mitjans de ràdio, televisió i digitals quedaran delegades en els adjunts actuals a la direcció: Sígfrid Gras a TV3, Jordi Borda a Catalunya Ràdio i Geni de Vilar a Mitjans digitals.

La CCMA comença el procés per renovar les cúpules dels mitjans i fer una reorganització profunda de la corporació. El consell de govern de la CCMA ha acordat de començar el procediment per a redactar les bases del concurs públic de selecció de candidats, fixant com a data per aprovar-les el 27 d’abril.

Segons un comunicat difós per la CCMA, la renovació és el primer pas per a l’enfortiment de l’esperit fundacional de l’ens: “Ha de permetre reforçar les missions de servei públic i redissenyar les estratègies dels mitjans públics de comunicació per impulsar una oferta global de continguts i serveis adaptada a noves tendències de consum i llenguatges.”

Nova estructura de la Corporació

El consell ha posat en marxa sis comissions permanents per analitzar, fer seguiment i elaborar propostes d’actuació sobre reptes troncals i transversals de la Corporació. Cadascuna d’aquestes comissions estarà coordinada per un membre del consell. La Comissió de Cultura i Llengua estarà coordinada per Àngels Ponsa; la d’Ecosistema Audiovisual per Lluís Garriga; la de Contracte programa, Recursos i Organització per Lluís Noguera; la de Bon govern, Marc normatiu i Compliance serà responsabilitat de Josep Riera; la d’ODS, Gènere, Diversitat i Pluralisme per Carme Figueras, i la de Transformació Digital per Gemma Ribas Maspoch. Pels càrrecs de la vice-presidència del Consell i la secretaria, han estat designats Àngels Ponsa i Lluís Garriga.

La reestructuració anirà vinculada a la definició del nou Pla Estratègic de la CCMA, que liderarà la presidenta del Consell, Rosa Romà.

A la sessió d’avui, el Consell també s’ha aprovat la nova estructura de les direccions de l’ens, amb la creació de l’Oficina d’Estratègia i del Consell de Govern i les àrees de direcció corporativa de Comercial i Màrqueting; Gestió Pressupostària, Empresa Verda i Serveis Generals; Infraestructures Digitals i Tecnològiques; Innovació, Recerca i Estratègia Digital; Organització, Processos i Recursos Humans; la direcció de Ràdio i la direcció de Televisió.

El Consell de Govern concretarà, en el decurs d’un mes, la definició i funcions de totes les àrees, així com la designació dels responsables al capdavant de les direccions corresponents. També ha quedat aprovat formalment el tancament dels comptes anuals de la Corporació de l’exercici 2021 amb equilibri pressupostari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes