Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat un referèndum sobre el procés constituent de la República Catalana per al 26 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. Es tracta d’un referèndum ‘autoorganitzat’, de manera que fan una crida a persones i entitats perquè ofereixin locals on pugui votar qualsevol resident a Catalunya de més de setze anys identificant-se només amb la butlleta censal electoral o un certificat d’empadronament de l’ajuntament.

Cada papereta disposarà de tres apartats. El primer demanarà sobre el model de procés pel qual es decanta la població, el segon versarà sobre la participació permanent i la sobirania, mentre que el darrer tractarà sobre el municipalisme.

Les preguntes d’aquest darrer bloc les triaran el conjunt dels habitants de cada municipi en els debats corresponents que convocaran durant la campanya del referèndum. Així doncs, els Comitès de Defensa de la República fan una crida a ‘manifestar el compromís en favor d’un procés constituent d’apoderament real de la gent’.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb