La Conferència Episcopal Tarraconense ha celebrat el trasllat dels presos polítics aquesta setmana a presons catalanes i han expressat el seu desig perquè ‘tots els agents polítics i socials’ trobin una solució ‘que sigui justa i acceptable per a tothom, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú’. Aquest és un dels punts que els bisbes catalans han tractat en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense ha mantingut entre dimarts i dijous d’aquesta setmana a Salardú. Així mateix, els bisbes consideren que l’acostament correspon a una ‘mesura legal i humanitària’ i afegeixen que ‘afavorirà el contacte amb les famílies dels detinguts en presó preventiva’.

D’altra banda, han cridat els cristians ‘a pregar i ser constructors de pau i apòstols de reconciliació enmig de la societat catalana’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb