Les associacions bancàries Ceca, Aeb i Unacc han celebrat que la decisió del Tribunal Suprem espanyol que considera que qui ha de pagar l’impost de les hipoteques és el client ‘preserva la seguretat jurídica necessària per al bon funcionament del mercat’. A parer de les tres entitats, el tribunal ha confirmat la normativa vigent durant més de vint anys, en una decisió que ‘està en línia amb el marc jurídic’ dels països de l’entorn espanyol.

Cal recordar que la sala tercera del Tribunal Suprem va resoldre en tres sentències diferents –fet que crea jurisprudència– que qui havia de pagar l’impost eren els bancs. Dies després es va convocar un ple extraordinari de la trentena de magistrats de l’alt tribunal per estudiar la qüestió. El ple ha durat dos dies i s’ha votat per 15 a 13 capgirar aquelles decisions i tornar a establir que l’impost ha d’anar a càrrec del client.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb