Els apoderats d’ERC han donat per bons els resultats oficials de les eleccions de dijous després d’analitzar les dades enviades des de més de set mil dues-centes meses electorals. En una publicació en el compte de Twitter @Apoderats, han assegurat que amb les dades enviades pels apoderats el resultat ‘és exactament el mateix que el resultat oficial’, que, segons ells, certifiquen la clara majoria absoluta dels partits independentistes i la derrota del bloc del 155.

El partit ha explicat que durant la nit electoral van recollir dades de més de set mil dues-centes meses electorals gràcies a una aplicació pròpia i via telefònica, i que durant el divendres van acabar de recollir les còpies de les actes de l’escrutini per comprovar els resultats i les incidències.

També han afirmat que la projecció que tenien de les primeres taules escrutades oferien un resultat semblant al que va resultar finalment, tot i que ‘cal afegir el vot exterior i acabar de resoldre les incidències, que es farà aquest diumenge 24 de desembre a l’escrutini general’.

Han assenyalat que les variacions que poden haver-hi són mínimes i que només hi ha un escó que pot canviar entre el PP i Cs a Tarragona, i destaquen que van notificar tres-centes seixanta-vuit incidències durant la jornada, entre elles l’anul·lació de vots ‘que haurien d’haver estat vàlids, així com resultats que no quadren per culpa d’un vot i que allà mateix a la taula es va consensuar una solució’.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb