Aquest cap de setmana torna el festival musical Paupaterres, el certamen de referència que es fa a Tàrrega. Ja fa dinou anys que va començar aquest projecte amb la intenció d’impulsar la música folk i fer-la accessible a tots els públics.

El divendres dia 14 de juliol es farà un sopar a la fresca al càmping municipal que es repetirà l’endemà. Hi haurà una gran varietat de foodtrucks i parades d’artesania i les actuacions del grup musicals Sons de Sobretaula, amb Bernat Ramon i Robert Canela, que versionen cançons de cantautor, música popular i havaneres; Tomeu Penya, el famós cantautor mallorquí de música country; Dr. Calypso, el grup barceloní de ska; Gertrudis, el grup de rumba catalana de la Garriga; Ethno Catalonia, de rumba, sardana i flamenc; i Dirty Brown, de rock & roll.

Per al dissabte hi ha previstes diferents activitats, entre les quals hi haurà el PaupaKids, per als més petits. Es farà al càmping municipal a partir de les sis de la tarda. Inclourà castells inflables, tobogans d’aigua, un taller de circ i una sessió de música en directe amb el grup Diga’ls-hi Inquiets. Al vespre es podran veure els concerts de Roba Estesa, un grup de folk format per veus femenines; el grup català de pop Els Amics de les Arts; l’acordionista Carles Belda i el guitarrista Marc Serrats, que interpretaran cançons populars; el grup de música popular La Terrasseta de Preixens; Kolpez Txalaparta, que oferirà un repertori de música tradicional popular basca; i, finalment, el grup instrumental La Trocamba Matanusca.

Moltes de les activitats del certamen són gratuïtes, tot i que qui vulgui gaudir dels concerts a partir de les onze del vespre haurà de pagar una entrada. El festival no només pretén d’oferir bons concerts, sinó que també hi vol combinar el circ, l’artesania i una bona gastronomia diversa i de qualitat.

Cada any, el Paupaterres reuneix més de vuit mil persones de públic. Es caracteritza per ser un festival molt polifacètic, ja que durant dinou anys s’ha adaptat i ha mostrat diferents realitats culturals en territoris diversos. S’hi han presentat molts de tipus de gèneres: de les músiques tradicionals a l’estil més electrònic i de la música pop al reggaeton, passant per la rumba i la salsa. Per tant, no hi ha dubte que el festival Paupaterres de Tàrrega sempre ha intentat mostrar la realitat musical del món, ja sigui per mitjà de la geografia, de la cultura o del món conceptual.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]