Els ministres d’Afers Estrangers dels 28 estats membres de la Unió Europea han exhibit unitat davant dels atacs precisos sobre objectius associats a la producció d’armes químiques a Síria per part dels Estats Units, França i el Regne Unit el cap de setmana passat. Després de reunir-se a Luxemburg, el Consell d’Afers Estrangers de la UE, que ha reunit els 28 ministres, ha emès un comunicat en el qual conclou que entenen que els atacs aeris en centres de producció d’armes químiques a Síria eren ‘mesures específiques per prevenir l’ús d’arsenal químic’ per part del règim de Bashar Al-Assad.

‘El Consell ha coincidit que els bombardeigs realitzats han estat específics i limitats’, ha expressat en roda de premsa el ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis. ‘El Consell dona suport a tots els esforços que persegueixen prevenir l’ús d’armes químiques’, reiteren després que els tres estats han atacat tres de les principals instal·lacions d’armes químiques amb més de 100 míssils disparats des de vaixells i avions com a resposta a l’atac a Douma, que asseguren que és ‘una greu violació del dret internacional i una ofensa a la decència humana’.

Per altra banda, el Consell també remarca en les conclusions que la situació actual hauria de ‘reactivar’ el procés per trobar una solució política al conflicte sirià. ‘La UE reitera que no pot haver-hi una solució militar’, afegeixen en el comunicat. En el text els ministres assenyalen també que el règim sirià és ‘responsable de la catastròfica situació humanitària i del patiment del poble sirià’. A més, condemnen ‘enèrgicament’ l’ús ‘constant i repetit d’armes químiques pel règim de Síria’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]