El vaixell GNV Azzurra, una dels tres creuers que han allotjat centenars d’agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola en el marc de l’operació Copèrnic, ha marxat del Port de Barcelona aquesta nit amb destinació Gènova. L’embaracació ha abandonat la dàrsena sud on estava atracada unes hores abans del que estava previst, cap a quarts de 10 de la nit, ja que s’esperava que salpés a primera hora del matí.

El GNV Azzurra va atracar al Port de Tarragona a mitjan setembre i el 16 de novembre, quan el creuer Moby Dada -decorat amb el ‘Piolín’ i altres dibuixos animats- va marxar de Barcelona, el va substituir. El tercer creuer que ha allotjat policies és el Rhapsody i està previst que abandoni el Port de Barcelona dimarts, 2 de gener, a les 10 de la nit.

Centenars d’efectius de la Guàrdia Civil i la policia espanyola es van desplaçar en l’operatiu que havia d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Part d’aquests agents van tornar a les seves destinacions el novembre, mentre que es va mantenir un “contingent més reduït” fins passades les eleccions al Parlament del 21 de desembre. L’objectiu era que els policies que es mantenien a Barcelona poguessin donar resposta en cas que fos necessari en matèria d’ordre públic, així com per a altres funcions, segons van assenyalar en el seu moment fonts de la policia espanyola. Aquests agents han anat marxant de forma progressiva en la darrera setmana en un procés que es va tancar dissabte.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb